Video: Spanovic alistas alles esimese naiskaugushüppajana tänavu sise-MMi normi

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivana Spanovic.
Ivana Spanovic. Foto: Gladys Chai von der Laage/imago/Chai v.d. Laage

Eile Düsseldorfis toimunud IAAFi sisehooaja teisel GP-etapil püstitas serblanna Ivana Španovic maailma hooaja tippmargi kaugushüppes.

Üheksakordne tiitlivõistluste medalist hüppas parimal katsel 6.77, mis on täpselt ühe sentimeetri võrra tugevam tulemus Birminghami sise-MMi normist. Španovic on seejuures esimene, kes hirmkõva normi tänavu alistanud. Eelmisel suvehooajal sai 6.76st jagu aga 15 naist. Kuna normi täitmise periood algas juba eelmise aasta jaanuaris, on pääse ammu olemas ka Ksenija Baltal, kes avab kaugushüppehooaja järgmisel nädalal Eesti meistrivõistlustel.

Teine oli eilsel võistlusel Saksamaad esindav Sosthene Moguenara-Taroum 6.68ga. Rio olümpiavõitja, ameeriklanna Tianna Bartoletta jäi 6.48ga neljandaks, sama tulemusega oli viies Katrin Klaubi hoolealune, Rootsit esindav Khaddi Sagnia.

Meeste 60 meetri distants on tänavu samuti eriliseks kujunemas, ent vastupidiselt kaugushüppajatele just suurepäraste tulemuste tõttu. Kui jaanuari keskel viis Christian Coleman maailmarekordi 6,37ni, siis Düsseldorfis kerkis hiinlane Bingtian Su 6,43-ga kõigi aegade edetabelis viiendaks meheks. Temast kiiremini on 60 meetrit läbinud vaid kolm ameeriklast ja üks britt. 

Meeste kuulitõukes liitus 22 meetri klubiga tšehh Tomas Stanek. Võidutulemus 22.17 kergitas ta kõigi aegade sise-edetabelis seitsmendale kohale. 

IAAF-i World Indoor Tour jätkub juba homme Madridis, MM-i alguseni on aega veel kolm nädalat.

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles