Hispaania jalgpalliliiga karistab värava tähistamist, aga mitte rassismi või seksismi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Barcelona keskkaitsja Gerard Pique on uurimise keskpaigas.
FC Barcelona keskkaitsja Gerard Pique on uurimise keskpaigas. Foto: JOSEP LAGO/AFP/Scanpix

Hispaania jalgpalliliiga ähvardab karistada Barcelona kaitsjat Gerald Pique'd värava tähistamise eest, kuid ei kavatse Espanyoli fännide ja mängijate rassistlikku ja seksistlikku käitumist uurida.

Pühapäevane Hispaania La Liga derbi Barcelona ja Espanyoli vahel kujunes sündmusterohkeks ning vahejuhtumid panid ametnikke uurimist alustama. Suurem küsimärk on aga nende intsidentide kohal, mida liiga ei pea uurimise vääriliseks.

Väidetavalt kutsus Espanyoli ründaja Sergio Garcia Barcelona kaitsjat Samuel Umtitit "mustaks s*taks". Tagasi ei hoidnud ka Espanyoli kodupublik, kes suunas suure viha Gerard Pique poole - karjuti, et ta on p*de ning tema naist kutsuti pidevalt hooraks. 

Ometi ei pidanud La Liga neid intsidente uurimise vääriliseks, vaid pööras tähelepanu 82. minuti Pique viigivärava tähistamisele. Pärast suurepärast tabamust pani hispaanlane sõrme huulele viidates, et pealtvaatajad jääksid vait.  

Hispaania liiga ütles koheselt, et see tähistus läks üle piiri ning otsustavad, kas tegemist on avaliku provokatsiooni või ebasündsa žestiga. Kui La Liga leiab, et Pique eksis, saab ta ühe kuni kolme mängu pikkuse võistluskeelu. Väidetavat rassismi ega seksismi aga ei suvatse liiga uurida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles