Segadus Venemaa sportlaste olümpial osalemise osas võib laabuda alles talimängude avapäeval (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Legkovi saatus võib selguda alles paar tundi enne Pyeongchangi olümpiamängude avatseremooniat.
Alexander Legkovi saatus võib selguda alles paar tundi enne Pyeongchangi olümpiamängude avatseremooniat. Foto: LUCY NICHOLSON/Reuters/Scanpix

Rahvusvaheline spordikohus CAS otsustab homme või hilisemalt reedel ehk olümpiamängude avapäeval, kas apellatsiooni esitanud Venemaa sportlased saavad ikka Pyeongchangis osaleda või mitte. 

Homme hommikul Eesti aja järgi kell 5 hommikul koguneb CAS, et arutada 32 Venemaa atleedi kaebust. Kuigi neid sportlasi pole Sotši olümpial toimunud suure dopingu petuskeemiga seoses kuskil nimetatud, ei tohi nad ikka Lõuna-Koreas neutraalse lipu all võistelda. 

Eksperdid usuvad, et nende sportlaste nimed on nimetatud kas praeguseks kurikuulsaks saanud McLareni raportis või jõudsid Rahusvahelise olümpiakomiteeni (ROK) jõudnud teisi kanaleid pidi. 

CASile esitasid apellatsiooni ka kohtu poolt õigeks mõistetud 13 sportlast ja kaks treenerit, kellel ei lase ROK Pyeongchangis võistelda. Nende hulka kuulub ka Sotši olümpiakuld Aleksander Legkov ja skeletonis kulla võitnud Aleksander Tretjakov. 

Rahvusvaheline spordikohus teeb otsuse kas homme pärast koosolekut või paar tundi enne reedel toimuvat olümpia avatseremooniat. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles