Olümpia lühiuudised

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Luban, et pingutame maksimaalselt, et tunneksite end nagu kodus, et toit oleks maitsev ja keskkond turvaline.

Olümpiaküla «linnapea» Ryu Seung-mini tervitussõnum Eesti delegatsioonile.

26

aastat pärast seda, kui Ants Antson kandis Albertville’i olümpia avatseremoonial Eesti lippu, teeb seda taas kiiruisutaja – Saskia Alusalu.

MURDMAASUUSATAMINE

Veerpalud kuulavad olümpiavõitjast isa tarkusi

Andreas ja Anette Veerpalu kasutavad olümpial maksimaalselt ära Kasahstani suusakoondisega olümpial oleva isa Andrus Veerpalu teadmisi ja kogemusi. «Elame ühes kohas ning tal on lihtne õhtuti meie juures käia. Trennis näeme ka, seal ta filmib ja aitab tehnikat järele. Võimalusel teeb ka ise tugevad treeningud kaasa,» ütles Anette Veerpalu.

Venna Andreas Veerpalu sõnul on Pyeongchangi olümpiarajad mõõdukalt rasked. «Eile jõudsin korra ka suusatamas käia. Rajad on siin korralikud. On tõusu, on laskumist. Rada pole kerge ega ka raske. Täpsema pildi saab alles võistluste ajal kätte. Mõni rada on selline, et treeningul pole probleemi sõita, aga võistlustel alles saad aru, kui raske see tegelikult on,» ütles Andreas Veerpalu.

Anette Veerpalu kavatseb olümpial kaasa teha pea täisprogrammi ja võib-olla tullakse koos Tatjana Mannimaga starti ka paarissprindis. Küsimärgiga on vaid 10 kilomeetri vabatehnikasõit: «Paps ütles, et ei tea, kas on mõtet. Eks esimesed võistlused näitavad, kas olen liiga väsinud või mitte.» Andreas Veerpalul jääb praeguse plaani järgi võistlemata ainult sprindis ja paarissprindis.

Siim Kaasik, Pyeongchang

MURDMAASUUSATAMINE

Mannima vigastus taandus

Murdmaasuusataja Tatjana Mannima on paranenud käevigastusest, millega olümpia eel kimpus oli. «Mul oli paremas käes närv kinni. Läbi valu poleks ma olümpiale tulnud. Käisin kõik arstid läbi, tegin kopsupilti, andsin vereproovi. Kõik näis korras olevat, aga valu oli ometi suur. Kuna mul oli käsi kinni, töötasid selle arvelt rohkem teised lihased, mis jäid omakorda kangeks,» sõnas oma kolmandal taliolümpial osalev Mannima. «See oleks mulle raske otsus olnud, aga ma oleksin olümpiast loobunud. Lõpuks üks Soome füsioterapeut tegi käe lahti ja järgmine päev oli valu kadunud. Tervisega mul praegu probleeme pole. Soome füsioterapeaut vajutas punktid läbi ja tõesti, täiesti uskumatul kombel valu kadus.»

Avatseremoonia ühisvaatamine

9. veebruaril toimuvat OMi avatseremooniat näeb koos kell 12.10 algava piduliku eeskavaga ka Tallinnas Vabaduse väljaku suurel ekraanil.

Noorteolümpia Aafrikasse

Rahvusvaheline Olümpiakomitee otsustas, et 2022 noorteolümpia korraldatakse Aafrikas. Täpne võõrustajariik selgub hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles