Venelased said ameeriklaste üle kindla võidu (6)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venelaste ja USA hokilahing.
Venelaste ja USA hokilahing. Foto: USA TODAY Network/USA TODAY Sports/Sipa USA/Scanpix

Olümpiamängude meeste jäähokiturniiril kohtusid täna USA ja Olümpiasportlased Venemaalt. Kindla 4:0 (1:0, 2:0, 1:) võidu said venelased. 

ESIMENE KOLMANDIK: OAR – USA 1:0

Venelased juhivad igas mõttes haaravat heitlust 1:0. Tempo on kõrge, intensiivsus laes, täismaja publikut tribüünidel täiega kaasas – senise olümpiaturniiri kindlasti oodatuim hokilahing on seda väärt.

Seni ainsa värava viskas Peterburi SKA ründaja Nikolai Prohhorkin, realiseerides venelaste tõeliselt kauni kolmekäigulise kombinatsiooni. USA poolelt oli parim võimalus eelmises mängus mõlemad väravad visanud Ryan Donatol, kuid ta viskas läbimurde järel üle.

Kuna teises kohtumises pole Slovakkia ja Sloveenia skoori avanud, on hetkeseisuga alagruppi võitmas olümpiasportlased Venemaalt.

TEINE KOLMANDIK: OAR – USA 3:0

Venelased otsustavad mängu saatuse: esmalt viskab Nikolai Prohhorkov kauni vasaku randme viskega 2:0 ning vaid 0,2 (!) sekundit enne kolmandiku lõppu Ilja Kovaltšuk 3:0. Kolmas värav läheb selgelt USA puuriluku Ryan Zapolski hingele.

USA jätab kasutamata kaks arvulist ülekaalu, samuti ei suuda 39-aastane kapten Brian Gionta pärast hiilgavat eeltööd litrit vaat et tühja väravasse lükata. Skoor ei peegelda mingil moel väljakul toimuvat – ameeriklased on teinud 20 pealeviset, venelased 19. Lihtsalt ühtede individuaalne meisterlikkus määrab.

Teises mängus juhib Sloveenia üllatuslikult Slovakkia vastu 2:1, mis tähendab, et alagrupi seis on hetkel järgmine: OAR 6, Sloveenia 5, USA 4, Slovakkia. Meenutame: edasi pääsevad kõik meeskonnad, aga iga kvarteti võitja ja parim teise koha saaja rühivad otse veerandfinaali.

LÕPPSEIS: OAR – USA 4:0

Kuna venelased otsustasid asja 40 minutiga, pole viimasest kolmandikust palju rääkida. Piisab vaid peamisest: Ilja Kovaltšuk viskas enda õhtu teise värava ja tõusis turniiri täpsusküttide pingerida koos koondisekaaslase Kirill Kaprizoviga (mõlemal neli tabamust) juhtima.

OAR kogus seega 6 punkti, kindlustas alagrupivõidu ja otsepääsu veerandfinaali. Ülejäänud kohad selguvad pärast samal ajal toimunud Slovakkia – Sloveenia mängu lõppu. Normaalaeg jäi seal 2:2 viiki.

Võitja selgus bullititega, kus võiduvärava viskas sloveen Ziga Jeglic. 

Seega sai OAR-i järel alagrupis teise kohe Sloveenia, kolmandaks jäi USA ja neljandaks Slovakkia. 

ENNE VÕISTLUST: 

Pärast kahe Šveitsi freestyle-suusataja haigestumist noroviirusesse tehti kiiresti korrektiiv ka jäähokiturniiril – tavapärast käesurumist enam ei toimu.

Nii kaptenite tervitus enne kohtumist kui ka mängujärgne käesurumine asendatakse rusikate kokkulöömisega, mis on ka viimasel ajal levinud meetod. «Hoolitsetakse hügieeni eest,» teatas Venemaa Hokiföderatsioon oma ametlikul veebileheküljel, et keegi ei arvaks, nagu käesurumine oleks mingil muul põhjusel muudetud. OAR kohtub täna alagrupiturniiri viimases mängus USAga.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles