Kidur Soome kaotas teenitult

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi - Soome jäähokimatš.
Rootsi - Soome jäähokimatš. Foto: JOEL MARKLUND/imago/Bildbyran

Rootsi – Soome jäähokimängu esimene kolmandik vastas ootustele – tihe ja intensiivne andmine, millele naaberriikideks ja «vanadeks sõpradeks» olemine lisab vürtsi nii palju, et ka Lõuna-Korea kokad oleksid uhked!

Mängitud polnud veel minutitki, kui Rootsi kaitsjal Johas Ahnelovil oli raskusi jäält tõusmisega pärast seda, kui Soome ründaja ta poorti rammis. Jõumängu nägi edaspidigi keskmisest enam, toorutsemise eest said mõlemad meeskonnad ka ühe eemaldamise. Momentide mõttes kuulus kerge ülekaal Rootsile, kes võitis pealevisete arvestuse 6:4.

Litter käis Soome väravas kaks korda, aga esimene tabamus tühistati kõrge kepiga mängu tõttu. Teine oli aga kindel ja puhas – Soome luhtas väga hea võimaluse ning Rootsi pääses kiirrünnakusse ja Anton Lander silmitsi Soome väravavahi Mikko Koskineniga. Litter jalge vahelt sisse ja seis 1:0.

Rootsi – Soome kohtumise teise kolmandiku avasirge kuulus täiega Soomele, kes jõudis juba 22. minutil viigitabamuseni, kui värava eest sudis litri võrku Joonas Kemppainen. Seejärel teenis Soome küll ühe eemaldamise, millele järgnesid osaliselt kattunud eemaldamised mõlemast meeskonnast, aga initsiatiivi Rootsi enda kätte ei saanud.

Kui esimesel kolmandikul oli Rootsi võitnud pealevisete arvestuse 6:4, siis teise kolmandiku keskel juhtis seda arvestust Soome 11:8 ehk toimunud oli 7:2 vahespurt. Järgnes aga veelgi jõulisem vahespurt (8:0), sest teise kolmandiku lõpuks kuulus pealevisete osas edu taas Rootsile 16:11! Eks kaasa aitas tõik, et Soome teenis veel kolmandagi eemaldamise, mis siiski päris edukalt ära kannatati.

Samas parim moment pärast 1:1 väravat kuulus ikkagi Soomele, kui Sakari Mannineni sööt leidis värava eest Jarmo Koskiranta, kelle lähiviske suutis Viktor Fasht suurepäraselt tõrjuda. Viimase kolmandiku eel on seis viigis 1:1 ja põnevus õhus. Võitja lunastab kindlasti otsepääsme veerandfinaali.

Soome lõpetab alagrupiturniiri 1:3 kaotusega Rootsile ja peab uuesti jääle tulema juba kaheksandikfinaalis, sest parima teise koha meeskonnana pääseb otse kaheksa parema sekka Kanada. Soome probleemiks osutus kehv realiseerimine – momente oli ja arvulisi ülekaale teeniti samuti rohkesti, aga väravaid lüüa ei suudetud.

Rootsi tabas tagasihoidlikuma momentide valiku juures oluliselt paremini, otsustavaks sai Patrik Zackirssoni värav 49. minutil. Lõppnumbrid viimistles Oscar Möller 4,6 sekundit enne lõppu tühja väravasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles