Veel kuus venelast nõuavad CASi kaudu olümpialuba (4)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laskesuusataja Irina Starõhh.
Laskesuusataja Irina Starõhh. Foto: Imago/Newspix/Scanpix

Kuus Venemaa sportlast, kes ei saanud möödunud nädalal õigust Pyeongchangi olümpiamängudel võistelda, üritavad taas end stardinimekirja pressida. Seekord esitati apellatsioon Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) otsuse vastu mängude ajaks Pyeongchangis avatud spordikohtu CASi filiaali.

Tatjana Borodulina, Pavel Kuližnikov, Aleksander Loginov, Irina Starõhh, Dimitri Vassiljev ja Denis Juskov ei kuulunud 168 Venemaa sportlase sekka, kes said ROKilt õiguse Pyeongchangi mängudel olümpialipu all startida. Kuuikule said saatuslikuks varasemad patud ehk neid on karjääri jooksul karistatud dopingureeglite rikkumise eest. ROK on aga otsustanud, et tahab olümpial kohata vaid sajaprotsendiliselt puhta ajalooga Venemaa sportlasi.

Lisaks tegevsportlastele on oma mängudelt kõrvale jätmise vaidlustanud seitse Vene treenerit, arsti või funktsionääri.

Inside the Games kirjutab usaldusväärsele allikale viidates, et tänase päeva jooksul peaks CAS jõudma vähemalt mingites Venemaa kaasustes otsusteni ning väidetavalt saavad idanaabrid ka osades juhtumites õiguse. Kellest või millest jutt täpsemalt käib, seda näitab aga alles aeg.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles