Legendaarne rallidaam meenutab metsikut minevikku: vahepeal rullusin paarist mäest alla, siin alal tuleb seda ikka ette

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rosemary Smith 1965. aasta Monte Carlo rallil, mille ta lõpetas Hillman Impi roolis 22. kohaga.
Rosemary Smith 1965. aasta Monte Carlo rallil, mille ta lõpetas Hillman Impi roolis 22. kohaga. Foto: SCANPIX

Rosemary Smith on erakordselt vinge proua. Ta alustas rallisõiduga pöörastel 60ndatel ning kihutas meestega võrdsetel tingimustel võidu veel ka 70ndatel. «Ja 80ndatel. Ja 90ndatel,» rääkis 80-aastane iirlanna hiljutises teleintervjuus.

Et sõitjakarjäär oli pikk, jõudis Smith teha ka nii mõnegi väiksema ja suurema avarii. «Vahepeal rullusin autoga paarist mäest alla ja selliseid asju. Kui selle alaga tegeleda, tuleb selleks valmis olla,» rääkis rallidaam. «Ühel Monte Carlo rallil, kus me võistlesime, olid tingimused väga lumised ja jäised ning me lendasime, viuhti, teelt. Muudkui rullusime ja rullusime ja rullusime, kuni lõpetasime pea alaspidi puu otsas. Aga minuga oli kõik korras.»

80-aastasena mõistagi enam kusagil kihutada ei sobi. Seepärast istuski Smith elus esimest korda F1-masina rooli kolm kuud enne 80. sünnipäeva. Sellega sai temast teadaolevalt kõige vanem inimene, kes tippvormelit testinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles