Kolmandal olümpial osalevad Šveitsi hokikaksikud jagavad praktiliselt kõike

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sara Benz (tagaplaanil) Sotši olümpiamängudel.
Sara Benz (tagaplaanil) Sotši olümpiamängudel. Foto: Petr David Josek/AP

Šveitsi naiste jäähokikoondise liikmed Laura ja Sara Benz, kes on muuhulgas ka kaksikud, osalevad kolmandatel olümpiamängudel.

25-aastased õed said hokipisiku nelja-aastasena ning sellest ajast on nad mänginud kogu aeg samas naiskonnas. Praegu kuuluvad nad kohaliku kõrgliigaklubi ZSC Lionsi hingekirja. Mõlemad tegid olümpiadebüüdi 2010. aastal Vancouveris, kus nad saavutasid Šveitsi koondisega viienda koha, neli aastat hiljem Sotšis õnnestus õdedel kaela saada pronksmedal.

Benzid pole kunagi mõelnud, et nad võiksid mängida erinevad naiskonnas. «Ei, mitte kunagi,» rääkis Laura. «Kujutage ette, kui meie vanemad peaksid üht sõidutama ühes suunas ja teist teises suunas,» jätkas Laura.

Nad jagavad praktiliselt kõike – hotellituba, meigikotti ja palju muud. «Üks meigikott kahele inimesele,» sõnas Sara. «Riideid on raske jagada, sest tema on minust palju pikem,» lisas Laura.

 «Meil on palju ühiseid mälestusi. Olümpiamängud on väga erilised ning neid jagada oma õega on veelgi erilisem. Kui kellegagi naiskonnas saad jagada nii mõtted kui ka oma arvamust – see on alati hea!» sõnas Laura.

Laura on kaitsja, Sara ründaja. Miks sedapidi? «Tõenäoliselt olin ma noorena kiireim tagurpidi uisutaja,» kommenteeris Laura. «Sarale meeldib ründavalt mängida ja väravaid visata. Sellised on meie karakterid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles