Mutko ründas teravalt olümpiamänge (2)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Mutko
Vitali Mutko Foto: Alexey Filippov/Sputnik/Scanpix

Venemaa asepeaministri Vitali Mutko arvates on Rahvusvaheline Olümpiakomitee nimekate Vene sportlaste eemalejätmisega devalveerunud Pyeongchangi OMi tähtsust. Venelane ise Lõuna-Koreasse võistlusi vaatama sõita ei saa – tal on peal eluaegne keeld.

Venelastele ohtralt dopingukaristusi kaasa toonud Sotši olümpiamängude ajal oli Mutko ametis Venemaa spordiministrina ning seetõttu otsustas Rahvusvaheline Olümpiakomitee teda, kui riigi kõrgeimat spordijuhti, karistada eluaegse olümpiakeeluga. Lisaks jäeti Venemaa koondisena eemale Pyeongchangi mängudelt ning kõik olümpialipu all starti tulevad idanaabri sportlased pidid olema dopingupattudest priid ning saama ROKilt isikliku kutse.

«Kutsesüsteemi vastu on erakordselt keeruline vaielda, vahet pole, kas eksimusi on esinenud või mitte. Protseduur pole iseenesest läbipaistev ja ei aita kaasa organisatsiooni võimekuse või fännide arvamuse paranemisele,» ei hoidnud Mutko end otsuseid kommenteerides tagasi.

«Kutsumise või kutsumata jätmise protseduur on sarnane mõnes rikkas eraklubis peetavale võistlusele. Aga need on ju lõppudelõpuks olümpiamängud. Kõik see pisendab võistlusi ja mängudele pööratavat tähelepanu.»

«Peamine on see, et korraldajad hoiduvad kihust teha ennast veel tähtsamaks mängude ajal sportlaseid veelgi mustates,» jätkas Mutko ja lisas, et venelased hoolivad kõigist oma sportlastest, ka neist, keda olümpiale ei lubatud. «Tõrjutud sportlasi toetatakse. Neid ootavad ees veel palju starte ja nad saavad oma potentsiaali realiseerida.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles