Tänak enne Rootsi rallit: hakkan mõistma, miks Latvala eelmisel aastal võitis

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Toyota GAZOO Racing

Järgmisel nädalal, 15. veebruaril algab autoralli 2018. aasta MM-hooaja teine etapp, kui maailma parimad rallisõitjad panevad end proovile lumistel Rootsi radadel. 

Möödunud aastal võidutses Rootsis Ott Tänaku praegune meeskonnakaaslane Jari-Matti Latvala. «Õpin endiselt Yarist tundma, aga pärast lumist testisõitu, hakkan mõistma, miks Jari-Matti eelmisel aastal Rootsis võitis,» sõnas Tänak Toyota kodulehekülje vahendusel.

Ralliekspertide hinnangul on Toyota sõitjad favoriidid ka sel aastal. «Esimeses osas vaatame, kuidas kõik sujub, aga loomulikult loodan heidelda poodiumikoha ja isegi võidu nimel,» kommenteeris Eesti parim rallisõitja.

Ta lisas: «Kui lumesadu kiiruskatsetel on tugev, mis tundub nii minevat, siis meie teine stardipositsioon pole ideaalne, kuid loomulikult võib ilm muutuda. Ma lähen nädalavahetust nautima ning annan oma parima.»

Tänak saavutas hooaja esimesel etapil Monte Carlos endise meeskonnakaaslase Sebastien Ogier’ (M-Sport) järel teise koha. Saarlase meeskonnakaaslased Latvala ja Espaekka Lappi lõpetasid vastavalt kolmandana ja seitsmendana. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles