Kanada jäätantsupaar liigub lühikava järel kolmanda olümpiakulla suunas

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scott Moir ja Tessa Virtue olümpiajääl.
Scott Moir ja Tessa Virtue olümpiajääl. Foto: Paul Chiasson/The Canadian Press/PA Images

Iluuisutamise jäätantsus on kaks ilmselget favoriiti: Kanada duo Tessa Virtue/Scott Moir ja Prantsusmaa paar Gabriella Papadakis/Guillaume Cizeron.

Lühikava järel juhivad võistlust kanadalased 83,67 punktiga, kibedad konkurendid kaotavad neile aga vaid 1,74 punktiga.

Need kaks paari on alates 2015. aasta talvest lõpetanud esimese või teisena kõigil olulistel võistlustel. Viimati said prantslased kanadalastest jagu mullu detsembris GP-finaalis, kuid valitsevada maailmameistrid on Virtue/Moir. MM-il Helsingis püstitasid Papadakis/Cizeron küll vabakava punktide maailmarekordi, aga Kanada paar võitis lühikava ja kokkuvõtte samuti rekordiga.

Virtue/Moir on korra tulnud ka olümpiavõitjaks, see juhtus 8 aastat tagasi Vancouveris. Kui kanadalastel õnnestub võita Pyeongchangis, oleks nad alles teine jäätantsupaat, kes varasema olümpiavõidu üle kullanud. Venemaa paar Oksana Grištšuk/Jevgeni Platov tuli olümpiavõitjaks aastatel 1994 ja 1998. Virtue/Moiril on kirjas veel hõbe Sotši olümpialt ning võistkonnavõistluse kuld Pyeongchangist ja hõbe Sotšist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles