Jaapani viisakus kippus hokinaiskonda segama

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani hokinaiskond
Jaapani hokinaiskond Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS

Jaapani hokinaiskonna kaitsja Aina Takeuchi, kes kolm aastat on mänginud Kanada naiste hokiliigas Calgary Inferno ridades, tunnistas, et välismaal saadud kogemused on aidanud kogu tiimil muutuda võitluslikumaks ja väljakul ka häälekamaks.

«Jaapani kultuur kandus üle ka hokisse,» selgitas Takeuchi, miks naiskond jäi neli aastat tagasi Sotši olümpial viimaseks.

«Seda on raske seletada, niisugusest asjast saavad aru ainult jaapanlased. Meie kultuut näeb ette vastastikust austamist. Kui sa oled noor, siis pead vanemate võistkonnakaaslastega käituma viisakalt. Isegi jääl tuleb sul valida sõnu, et mitte unustada vanema inimese austamist.»

Ent Takeuchi sõnul naiskond muutus, kui selle paljud liikmed läksid välismaale mängima. Nüüd kuulub naiskonda 15 mängijat, kes osalesid ka Sotšis, aga mentaliteet on uus.

«Profiliigas arendasime kehalisi ja vaimseid võimeid, aga muutsime ka suhtumist. Nüüd võib iga mängija mulle öelda, kui teen midagi valesti ja isegi treeneriga vahel vaielda. Rohkem omavahelist juttu aitab tõsta naiskonna vaimu,» selgitas Takeuchi.

Jaapani naiskonna avavooru tulemus Pyeongchangis oli siiski väga sarnane Sotši omaga – kui neli aastat tagasi kaotati Rootsile 0:1, siis täna 1:2.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles