17-aastane Laine: ei usu, et olümpiarajad mulle probleeme valmistavad

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormis Laine
Tormis Laine Foto: Tairo Lutter / Postimees

Järgmisel pühapäeval suurslaalomis startiv 17-aastane Tormis Laine kavatseb olümpiast võtta maksimumi ning kasutada ära võimalust õppida suurte staaride pealt.

Hooaja alguses polnud Laine Eesti mäesuusatajate olümpiakohale soosik, kuid detsembris-jaanuaris suutis ta oma FIS-punkti piisavalt parandada.  «Treeningute pealt oli juba hooaja alguses näha, et olümpiakoht võib olla reaalne. Teadsin, mida selleks tegema peab. Teadsin, et kui õigel ajal võistluseid leian, suudan ka olümpiale kvalifitseeruda,» ütles ta.

«Tegin 29 päevaga 15 või 16 võistlust kolmes erinevas riigis. See oli väga lahe kogemus. See olümpia-hype oli nii suur, et ma ei tundud üldse väsimust. Aga lõpuks jättis see väikese märgi ikkagi maha, sest olin nüüd juunioride MMil haige ning sellega läks veidi viltu. Aga ma ei taha vabandusi otsida,» jätkas Laine, kes ei saanud sel nädalal lõppenud juunioride MMil tulemust kirja slaalomis ega suurslaalomis.

18. veebruaril asub ta aga esimest korda karjääris ajalisse võrdlusesse MK-karusselli tähtedega. Neli päeva hiljem stardib ta oma tugevaimal alal ehk slaalomis. «Ma ei tea, mis koht mul oma parima sõiduga olla võiks, sest pole MK-sarjas võistelnud. Aga on huvitav näha, kuidas staarid sõidavad ja võistlusteks ette valmistuvad. Eks ma kindlasti õpin nende pealt siin palju.»

Olümpiaradade keerukust ta ei pelga. «Ma ei oska öelda, kas olümpiarada on minu karjääri raskeim katsumus. Ma olen treeninud MK-sõitjatega ühel mäel ja rajal. Ja ega nemad valivad endale treeninguteks rakseid radu. Ja ka FIS-i võistlusi tehakse ka MK-radadel. Ma ei usu, et olümpiarajad mulle probleeme valmistavad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles