Pyeongchangi olümpiale sooritati avapäeval küberrünnak (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pyeongchangi taliolümpiamängude avatseremoonia.
Pyeongchangi taliolümpiamängude avatseremoonia. Foto: Cal Sport Media/Cal Sport Media/Sipa USA/Scanpix

Lõuna-Koreas toimuva Pyeonchangi taliolümpia korraldajad teatasid täna, et internetikatkestuse avatseremoonia ajal põhjustas küberrünnak.

Internet katkes pisut enne reedel toimunud tseremooniat, kuid ei mõjutanud tseremoonia möödumist.

Kübereksperdid olid hoiatanud, et taliolümpiat võidakse rünnata. Jaanuaris sooritati pahavararünnak olümpiaga seotud organisatsioonidele.

Reedel toimunud rünnakut uurib rakkerühm, kuhu kuuluvad Lõuna-Korea kaitseministeerium ja küberjulgeoleku eksperdid. «Me ei kavatse allikat avalikustada,» lausus olümpia organiseerijate pressiesindaja Sung Baik-you.

Rahvusvahelise olümpiakomitee pressiesindaja Mark Adamsi sõnul on tavapraktika jätta allikas avalikustamata uurimise vältel.

«Praegu üritame tagada, et meie süsteemid on turvatud, mida nad ka on. Seega pole nende üksikasjade arutamine abiks,» lausus ta. «Mina kindlasti ei tea, kes see (ründaja) on ning selle tööstuse töötavade hulka kuulub see, et praeguses etapis rünnakust ei räägita.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles