Tipphetked: Kanadalanna jäi napilt teisest olümpiakullast ilma, küngaslaskumise võit Prantsusmaale

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Naiste küngaslaskumise finaalsõidu võitis prantslanna Perrine Laffont, kes edestas Sotši olümpiavõitjat Justine Dufour-Lapointe'i ja Kasahstani freestyle-suusatajat Julia Galõševat. 

19-aastane Laffont kogus 78,65 punkti, Dufour-Lapointe 78,56 ja 16-aastane Galõševa 77,40 punkti.  

Loe ka Postimehe olümpiaajakirja lugu küngaslaskumisest:

Kanadast pärit Dufour-Lapointe viieliikmeline perekond armastas suve ja purjetamist ning igal reede õhtul kiirustati töölt koju, et minna nädalavahetuseks paadiga merele. Tõsi, talvel käidi Montrealist põhjast mägedes suusatamas, kuid see oli lihtsalt üks ajaveetmisviis. Ometi pandi kolm tütart – Maxime, Chloe ja Justine –  kolmeaastaselt suuskadele. 

Kui Maxime sai 10-aastaseks, nägi ta ühte sõpra küngaslaskumist proovimas. Väikesed künkad tekitasid temas erutust ning ta otsustas ala proovida. Mõne aja pärast kutsuti ta naiskonda ning nähes, et õde reisib mööda ilma ringi ning muudkui naeratab, liitusid temaga ta õed.

Noorimat õde – Justine’i – meelitati küngastest alla laskuma suisa šokolaadi abil!

«Proovisime neid ühel treeningul lahku ajada, aga see oli liiga raske. Nad tahtsid kogu aeg ninapidi koos olla,» rääkis naiskonna treener Marc-Andre Moreau CBC-le. Sotši olümpial tõi koostöö edu – Justine (23) tuli olümpiavõitjaks, Chloe (26) sai hõbeda ning vanim Maxime (28) pidi leppima 12. kohaga.

Ka Kelly Sildaru on küngaslaskumist proovinud, aprillis juunioride MMi aegu. «Kuna ma ei valda õiget sõidutehnikat, siis oli ikka päris raske. Jalad väsisid kiiresti ära,» meenutab ta.

«Seal on neid künkaid hästi tihedalt, tundub võimatu neid pöördeid teha.» Isa Tõnis lisab, et üldjuhul pargisõitjad küngaslaskumisega tegelema ei hakka – pigem vastupidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles