Postimehe video: 18-aastane Eesti mäesuusataja: tuult on väga palju lihtsalt!

Ott Järvela, Pyeongchang
, Vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna olümpiamängudel debüteerima pidanud 18-aastane Eesti mäesuusataja Anna Lotta Jõgeva kinnitas, et ilmastikuolud Pyeongchangis on keerulised.

Nimelt olid korraldajad sunnitud tugeva tuule tõttu ära jätma tänased mäesuusavõistlused, sealhulgas naiste suurslaalomi, mille stardinimekirjast leiab ka Jõgeva nime. «Gondel kõikus mäe otsas väga palju. Tuult oli väga palju lihtsalt!» kommenteeris noor mäesuusataja.

Ta lisas: «Vahepeal oli selline tunne: kas täna ikka peaks võistlus toimuma? Motivatsioon kukkus natuke ära. Lõpuks ei olnud otsus üllatav.»

Kas olümpiamängudele jõudmine oli eesmärk? «See on viimasel aastal olnud eesmärk. Enne polnud väga sellele fokuseerinud, aga kui teadsin, et see võimalus on olemas, siis see motiveeris mind,» vastas Jõgeva, kes teeb Pyeongchangis kaasa kahel alal – slaalomis ja suurslaalomis.

Kumb ala Jõgevale rohkem meeldib? «Ma arvan, et slaalom. Viimased trennid on mul päris hästi läinud – mulle meeldib see ala, kus paremini läheb!» vastas ta. «Tahan sõita nii hästi ja kiiresti kui oskan,» lisas Jõgeva, kuid nentis, et  olümpiarada on üks raskematest. 

Jõgeva on olümpiameluga harjunud ja igati rahul. «Siin toimub kogu aeg hästi palju. Saab uusi kogemusi ja näeb erinevaid inimesi,» lausus sportlane.

Naiste slaalom on kavas kolmapäeval, suurslaalom neljapäeval. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles