Fourcade kerkis Prantsusmaa ajaloo edukaimaks talisportlaseks

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Killy 1968. aasta olümpiamängudel.
Jean-Claude Killy 1968. aasta olümpiamängudel. Foto: SCANPIX

Laskesuusatamise meeste jälitussõidu Pyeongchangi olümpiamängudel võitis Martin Fourcade, kes heastas sellega oma kaheksanda koha eilsel sprindidistantsil. Ühtlasi saab kolmekordne olümpiavõitja Fourcade end nimetada kõigi aegade kullatuimaks Prantsusmaa talisportlaseks. Hetkel jagab ta seda tiitlit küll veel Jean-Claude Killy’ga, kuid arvestades Fourcade’i ülemvõimu laskesuusamaailmas, võib ta juba neil mängudel rahvuskaaslase selja taha jätta.

Killy näol on tegu legendaarse mäesuusatajaga, kes tegi kuldse kaabutriki 1968. aasta Grenoble’i mängudel, kui võitis slaalomi, suurslaalomi ning kiirlaskumise. Lisaks on prantslane kaheksakordne maailmameister, kuid sedagi Grenoble’i tulemuste tõttu, sest toona jagati lisaks OM-kuldadele samal võistlusel ka MM-tiitleid. Mehel on ette näidata ka kaks MK-sarja üldvõitu.

Fourcade’i kaks varasemat olümpiakulda tulid Sotši mängudelt – üks samuti jälitussõidust ja teine tavadistantsilt. Lisaks on mehe kaukas kaks hõbedat Sotši ja Vancouveri ühisstardiga võistlustelt. MM-tiitleid on ta kogunud aga juba 11 ning MK-sarja üldvõite kuus.

Prantsusmaa ajaloo kõige edukamad olümpiasportlased on vehklejad Lucien Gaudin (OMil 1920-28) ja Christian d’Oriola (1948-1956), mõlemad on võitnud neli kulda ja kaks hõbedat. Fourcade võib nende kõrvale tõusta neljapäeval, kui on kavas tavadistants.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles