Statistikapomm nr 7: Kanada rokkis, Saksamaa kruiisis, Norra nilpsas ja Hollandi kuningas kallistas

Ott Järvela, Pyeongchang
, Vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi kuningas Willem-Alexander kallistab riigi esimest viiekordset olümpiavõitjat Ireen Wüsti.
Hollandi kuningas Willem-Alexander kallistab riigi esimest viiekordset olümpiavõitjat Ireen Wüsti. Foto: SCS/PPE/SIPA/SCS/PPE/SIPA/Scanpix

Olümpiamängude kolmandal võistluspäeval oli kavas seitse medaliala: iluuisutamise võistkonnavõistlus, naiste lumelaua pargisõit, laskesuusatamise jälitussõidud, freestyle-suusatamise meeste küngaslaskumine, naiste 1500 m kiiruisutamine ja naiste normaalmäe suusahüpped.

Päeva suurimaks rokkijaks oli kaks kuldmedalit võitnud Kanada. Medalitabeli tipus jätkab kruiisimist Saksamaa ning põneva kuldmedali nilpsas endale Norra. Aga autasusid jagus teistelegi ning see kõik tõi endaga kaasa tubli posu põnevat statistikat.

4 olümpiamedalit on nüüd võitnud Kanada koosseisus iluuisutamise võistkonnavõistluses olümpiavõitjaks tulnud jäätantsijad Tessa Virtue ja Scott Moir - kandsid kahekesi avatseremoonial riigi lippu - millega tõusti vastavas kõigi aegade pingereas jagama esikohta Gillis Grafströmi (Rootsi) ja Jevgeni Pljuštšenkoga (Venemaa).

1 naine on tulnud lumelauasõidus kahekordseks olümpiavõitjaks - ameeriklane Jamie Anderson, kes võitis pargisõidu nii 2014 Sotšis kui ka nüüd Pyeongchangis.

1 naine on suutnud laskesuusatamises võita samal olümpial nii sprindi kui ka sellele järgneva jälitussõidu - sakslanna Laura Dahlmeier Pyeongchangis.

3. olümpiakuld tõstis Martin Fourcade'i ühele pulgale seni kõigi aegade edukaima Prantsusmaa taliolümpialase aunimetuse ainuomanikuks olnud mäesuusatajad Jean-Claude Killy'ga.

20 aastat vana on hõbemedali võitnud rootslane Sebastian Samuelsson, kellest nooremana on laskesuusatamises medali võitnud vaid üks sportlane - sakslane Frank-Peter Rotsch oli 1984. aastal Sarajevos 20 km distantsil hõbedat võites 19-aastane.

6 hooaega järjest meeste küngaslaskumise MK-sarja võitnud Mikael Kingsbury (Kanada) on nüüd lõpuks ometi ka olümpiavõitja.

4 erineval taliolümpial on nüüd kuldmedali võitnud naiste 1500 m distantsi kullanaine Ireen Wüst, mis on ainulaadne saavutus. Ühtlasi sai temast Hollandi esimene viiekordne olümpaivõitja. Wüst jättis selja taga ujuja Inge de Bruijni, ratturi Leontien Ziljaard-van Moorseli, ratsutaja Charles Pahud de Montagnes' ja kergejõustiklase Fanny Blankers-Koeni.

10 olümpiakulda on Norra võitnud suusahüpetes pärast Maren Lundby triumfi Pyeongchangi naiste normaalmäe võistlusel. Norra jagab nüüd suusahüpete kõigi aegade kullaarvestuses Soomega esikohta.

Naiste suusahüpete olümpiavõitja Maren Lundby (Norra).
Naiste suusahüpete olümpiavõitja Maren Lundby (Norra). Foto: Vladimir Astapkovich/Sputnik/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles