Marten Liiva treener: ilmselt võttis noorel sportlasel jala värisema

Ott Järvela, Pyeongchang
, Vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti kiiruisutaja Marten Liiv tegi teisipäeval olümpiadebüüdi. Tema treener Väino Treimani sõnul on tulemusest tähtsam sümboolne väärtus

«Mis seal ikka - jälgisin kuidas sõit kulgeb, ega midagi. Uhke tunne,» kirjeldas Treiman oma emotsioone Liiva 1500 meetri esituse ajal. 

21-aastane eestlane sai 35. sportlase arvestuses 33. koha, isiklikust ja ühtlasi ka Eesti rekordist jäi puudu ligemale neli sekundit. «Kõik lootsime paremat. Alati loodame üllatust, aga seda ei tulnud. Ta tegi oma ära.

Sõidu sümboolne väärtus oli tähtsam. See annab oma jälje. Noorele sportlasle mõjub ka, ilsmelt võttis jala ikka värisema,» sõnas Treiman. 

«Hinges olen mina juba rahul, et siin oleme. Kuna Marten peab 1000m põhidistantsiks, siis on hea, et sai 1500 meetris eelstardi. Loodetavasti läheb parema tundega ja tunnetusega peale,» märkis kiiruisutreener. 

Treimanit võib pidada ka Eesti kiiruisutamise taaselustajaks ning ta meenutas alguse raskeid aegasid. «Kui Adaveres alustasin ja läksime rääkima, siis küsiti, mis ala see on, millesed need kiiruisud on? Need olid juba unustatud.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles