Mullune põrumine läks asja ette

Siim Kaasik, Pyeongchang
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kilp
Marko Kilp Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS

Kõik teavad, et Marko Kilp on sprindis võimeline korralikeks tulemusteks, kuid ikka ja jälle on 24-aastasel võrulasel olnud suurvõistluste eel tagasilööke. Mullu Lahti MMil ta põrus, kuid seda magusam oli vähemalt treener Anti Saarepuu sõnul eilse olümpiasprindi 18. koht.

«Lahtis me hävisime, sest tulime Markoga Pyeongchangi rada vaatama. Nüüd võime öelda, et Lahti ebaõnnestumine oli seda väärt!» ütles Saarepuu, kes oli silmnähtavalt hoolealuse tööga rahul.

Kilp näitas eilse klassikasprindi kvalifikatsioonis 15. aega. Veerandfinaaliks valis ta teise sõidu ja oli pea terve distantsi eesotsas, kuid siis kangestus ning leppis sõidus napilt neljanda kohaga. Mõnda aega püsis veel lootus, et ehk pääseb ta poolfinaali õnneliku kaotajana, kuid neljanda veerandfinaali järel oli selge, et ei pääse.

Võib vaid oletada, mis juhtunuks, kui Kilp valinuks veerandfinaaliks mõne hilisema sõidu, näiteks viienda. Kuid veerandfinaali valides olid nii Saarepuu kui Kilp ühel nõul, et kõige mõistlikum on valida just teine sõit.

Kilp põhjendas enda valikut sellega, et olla võimalikuks poolfinaaliks värske. «Kui tahtnuks kindlamalt poolfinaali saada, võinuks sõita ka tagumises grupis,» andis Kilp mõista, et tema eesmärk oli edasipääsu korral kõrges mängus püsida.

Saarepuu kaitses ühiselt tehtud otsust. «Jah, viies sõit oli tagantjärele lahjem, aga arvan, et tegime õige valiku. Me ei saa tagantjärele sellele mõtlema jääda. Võib-olla oleksime viiendas sõidus hoopis viimaseks jäänud?» sõnas Saarepuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles