Mis seis on Eesti murdmaakoondisel teatesõiduga?

Siim Kaasik, Pyeongchang
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kilp olümpiamängude sprindivõistlusel.
Marko Kilp olümpiamängude sprindivõistlusel. Foto: CHRISTOF STACHE/AFP

Pyeongchangi olümpiamängude meeste murdmaasuusatamise 4x10 km teatesõit on kavas 18. veebruaril. Eestlaste treener Anti Saarepuu ei osanud eile veel öelda, mis koosseisus täpselt võistlema minnakse. Eelkõige käib jutt sellest, kas koosseisu nimetatakse sprindis 31. koha saanud Raido Ränkel või  18. tulemuse sõitnud Marko Kilp.

Loogika ütleb mõistagi, et Karel Tammjärve, Andreas Veerpalu ja Algo Kärbi kõrval on neljandaks meheks Ränkel. Kilp on puhtakujuline sprinter ning 10 km lõpuni kestmisega võib tal probleeme olla.

Teisalt, Ränkel haigestus teatavasti jõulude ajal kopsupõletikku ning pidi olümpiaeelsed kiirustrennid vahele jätma. Eile suutis ta end sprindiks kokku võtta, ent tõdes: «Treeningutel tunnen, et ma pole aeroobselt veel kuigi hea.»

Lisaks andis Ränkel mõista, et hoopis Kilp olla treeningutel väga tugev ning seepärast pole ka koosseis kohe kindlasti veel paigas. Kilp ise ütles, et on igal juhul valmis meeskonda aitama.

Kuna aga Ränkel näitas end eile heast küljest, jäädes kõigest 0,19 sekundiga veerandfinaali ukse taha, kaldus kaalukauss teatesõidu neljandale kohale tema peale.

«Kui Raido oleks ebaõnnestunud, kaalunuks me Marko variant rohkem. Ma pole veel kindel, kas Raido 15 km vabalt sõitma läheb. Kui läheb, siis teeme teatesõidu otsuse selle järgi. Meil on ikkagi viis meest ja me valime parimad.»

Kuid mis seis 21. veebruaril sõidetava paarissprindiga? «Ka sprinditeade on küsimärk. See sõidetakse uisutehnikas ja kanditaate on kolm – Karel, Marko ja Raido. Kellegi koht pole kindel, teen selle valiku pärast teatesõitu,» ütles Saarepuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles