Lõpuks värava visanud Korea ühisvõistkond jäi olümpiaturniiril viimaseks

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korea naiskonna turniir lõppes
Korea naiskonna turniir lõppes Foto: JUNG YEON-JE/AFP

Korea jäähokinaiskond, mille moodustamist loeti suureks sammuks teel Lõuna- ja Põhja-Korea leppimiseni, jäi B-turniiril võiduta ja pidi leppima viimase kohaga.

Tänases kolmandas voorus kaotasid korealannad Jaapanile 1:4 ja lõpetasid väravate vahega 1:19. Jaapan vahetas nii oma viimase koha Sotšis (2014) eelviimasega. B-grupi võitis Šveits, kes alistas viimases mängus Rootsi. Need kaks naiskonda pääsesid veerandfinaali, A-grupi kahe viimasega, kelleks on OAR ja Soome. Nende omavahelise mängu võitja kohtub Rootsiga, kaotaja Šveitsiga.

Korea ühisnaiskonna esimest kohtumist Šveitsiga käis Lõuna-Korea riigimeeste kõrval vaatamas ka Põhja-Korea liidri Kim Yong Uni õde Kim Yo Jong.

Enne turniiri liideti 23 lõunakorealannast hokinaisega 12 Põhja-Korea mängijat, kellest igas kohtumises pidi kaasa tegema vähemalt kolm. Spetsialistide sõnul tegi põhjakorealannade liitumine naiskonna nõrgemaks, kuigi oli poliitiliselt tähtis samm.

Korea ja Jaapani naiskondade turniir jätkub 18. veebruaril, kui nad kohtuvad veerandfinaalide kaotajatega. 5. ja 7. koha mäng peetakse 20. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles