Lätlane alustas medalijahti, kuid minevik tõotab korduda

Siim Kaasik, Pyeongchang
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: Andy Wong/AP

Läti skeletonisõitja Martins Dukurs alustas täna oma kolmanda olümpiamedali jahti. Kahe sõidu järel ongi lätlane medalikonkurentsis, hoides kolmandat kohta. Lõuna-Korea skeletonisõitjale Sungbin Yunile kaotab ta 0,88 sekundiga, teisel kohal olevale venelasele Nikita Tregubovile aga 0,74 sekundiga.

Dukurs võitis Vancouveri ja Sotši olümpiamängudelt hõbemedalit. Kusjuures, mõlemal olümpial jäi ta alla vaid kodupubliku ees võistelnud sportlasele. Vancouveri kanadalasele Jon Montgomeryle ja Sotšis venelasele Aleksandr Tretjakovile. Ka praegu on võistluste liider kodupubliku ees võistlev Yun.

«Ma ei taha eelmiste olümpiatega paralleele tuua. Elan tänases päevas ja mind ei huvita, mis neil aastat tagasi juhtus,» ütles lätlane pärast tänast kahte esimest sõitu. «Minu asi pole aegade pärast muretseda. Andsin täna endast maksimumi ja pole tähtis, mis kohal ma olen. Mina keskendun enda sõitudele, homme kavatsen seda teha nii hästi kui võimalik.»

Teine lätlane Tomass Dukurs hoiab kahe sõidu järel viiendat positsiooni (+1,11). Skeletoni kolmas ja neljas sõit on kavas homme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles