Rootsi ralli peakorraldaja vastus Tänakule: ta peaks teadma, kuidas asjad käivad (6)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Rootsi rallil lund lennutamas.
Ott Tänak Rootsi rallil lund lennutamas. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Ott Tänak langes Rootsi ralli lumise neljanda kiiruskatsega teiselt kohalt seitsmendaks. Katselõpuintervjuus andis teisena katseid läbiv saarlane oma pahameelest teada: «Korraldajad võivad persse minna! Viimased kuus kilomeetrit pole kunagi lumesahka näinud. Lükkame ninaga lund. Isegi (esiveoliste masinatega - toim) R2-sõitjad on meist kiiremad. On niigi ebaaus esimestena teel olla ja siis tehakse meiega niimoodi.»

WRC-sarja otsestuudios andis omapoolse kommentaari juhtunule ralli peakorraldaja Glenn Olsson: «Ma pole (kommentaaridest) üldse üllatunud. Sõitjad peaksid samas mõistma, kuidas asjad käivad. Kuna lund sajab, siis see lihtsalt koguneb – kuni 10 sentimeetrit lund tunniga. Ja jätkuvalt pole olemas lumesahkasid, mis suudaks sõita sama kiiresti kui ralliautod. See tähendab, et teed tuleb puhastada paar tundi enne võistlust ja nende tundidega võib juurde tulla 20 sentimeetrit lund. Mida me teha saame?»

Lumesadu Rootsis jätkub ja Olssoni sõnul ei jõua vahepealse teeninduspausi ajal sahkasid teele saata. «Pole aega katseid puhastada ja see pole ka lubatud. Jätame selle nii hilja peale kui võimalik ja rohkem pole lihtsalt võimalik. Lumesadu me ei peatada ei saa,» selgitas ta.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles