Ott Tänak: korraldajad tahtsid, et me kaotaks aega ja kohalikud saaksid edu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Ott Tänak hoiab Rootsi rallil pärast nelja kiiruskatset seitsmendat kohta, kuigi võitis esimesed kaks katset. Suur ajakaotus tuli neljandal katsel, kus teisena teel olnud eestlane tegi tagumistele sõitjatele sahatööd. Saarlane ei tahtnud uskuda, et alles paar tundi tagasi olid lumesahad tee puhtaks pühkinud.

«Nad mängisid kohalikele sõitjatele kaarte kätte ja tahtsid, et me kaotaks kõvasti aega. Ja kaotasimegi. See polnud väga kena, aga selline see elu on,» sõnas eestlane, kes hoidis kolmanda katse algul teist kohta.

Seega kukutas Tänaku poodiumikohalt vandenõu? «Ei tea, aga seda teed polnud kunagi puhastatud. Olen kindel, et ka esiveolised R2-autod läbivad selle teeosa meist kiiremini. Ei olnud kena, kuidas see lahendati ja kaotasime seal kõvasti aega,» vastas Tänak. «Oleme veel küll tipu lähedal, aga teame, et ka teine läbimine läheb raskelt. Nüüd on küsimus, kuidas sellega hakkama saame, kas suudame mõne koha kerkida ja milline saab olema homne stardikoht. On väga oluline võidelda parema stardikoha nimel.» Homme stardivad WRC-piloodid pööratud paremusjärjestuses mitte enam MM-arvestuse järgi.

Lund sajab Rootsis küll juurde, aga samas käib katseid läbi ka üha rohkem masinaid. Miks on teisel katsel tingimused jätkuvalt keerulised? Tänak selgitab, et probleemi valmistavad esiveolised autod. «On üks sõidujoon, mis on küll päris puhas, aga samas tagaratastele (neljaveolistele masinatele – toim), pole mingit joont. Esimesel läbimisel on siin ühtlaselt libe, teisel on tagaratastel libe ja libisemine pole väga lõbus.»

Kas Tänak loodab jätkuvalt võidelda kõrge koha eest? «Pean uskuma ja kõvasti pingutama, aga kindlasti tahan tugevat tulemust,» lubas eestlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles