Postimehe video: õliste musklitega laineid löönud tongalane tegi elu suusarekordi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tonga suusataja Pita Taufatofua on teeninud olümpiamängudel eelkõige kuulsust oma õliste musklitega: tongalane kandis nii Rio olümpiamängude avatseremoonial kui Pyeongchangi külmas talveilmas avatseremoonial lippu poolpaljalt. Siiski oskab Rios taekwondos võistelnud sportlane ka suusatada ning seda ta eile tegigi. Pyeongchangi taliolümpial  meeste 15 kilomeetri vabatehnikasõidus 114. koha, kaotades šveitslasest võitjale Dario Colognale 23 minutiga.

Pyeongchangi taliolümpial sai meeste 15 kilomeetri vabatehnikasõidus 114. koha, kaotades šveitslasest võitjale Dario Colognale 23 minutiga. Viimaseks ta ei jäänud, sest see au jäi mehhiklasele German Madrazole. 

Taufatofua jaoks oli eilne distants aga tõeline eneseületus. 

«Olen suusatanud 12 nädalat oma elus. 15 km pole ma varem kunagi suusatanud. Olen sõitnud ehk viis-kuus kilomeetrit, mõnikord võib-olla ka 10 km. Aga finišeerumise tunne oli vägev!»

Vaata Postimehe videost, mida Taufatofua oma võistlusest arvas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles