Videod: kokkupõrkavad ralliautod on haruldane, aga mitte ennenägematu juhus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii mulluselt Saksamaa rallilt
Avarii mulluselt Saksamaa rallilt Foto: @World/M-Sport

Rootsi ralli 13 kiiruskatsel põrkasid kokku Ott Tänak ja kaks minutit enne teda startinud Kris Meeke. Mõlemad mehed süüdistasid avariis vastast – Meeke väitis, et Tänak rammis teda, eestlane ütles, et Meeke muutis möödasõidul trajektoori ja puksis ta teelt välja.

Üldiselt on kahe ralliauto kokkupõrge haruldane nähtus, sest tegu on eraldistardist võistlusega, kus lähtevahed minut või enam. Samas neid ikka juhtub ja ka MM-rallidel – näiteks mullu Saksamaal said publikukatsel omavahel kokku britt Gus Greensmith ja prantslane Pierre-Louis Loubet.

2016 aasta Monte Carlo rallil tegi õnneliku avarii M-Sporti piloot Elfyn Evans. Vormeliäss Robert Kubica oli oma masina kraavi parkinud, kui samas kohas eksis ka waleslane. Britil aga vedas – isegi teelt lendamise asemel kõksas ta tagaosaga õrnalt vastu konkurendi masinat ja sai sõtku jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles