Norra kerkis Pyeongchangi olümpia medalitabelit esmakordselt juhtima

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra teateneliku kuld viis norralased medalitabelis sakslastest mööda.
Norra teateneliku kuld viis norralased medalitabelis sakslastest mööda. Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS

Norra võitis eile Pyeongchangi taliolümpialt kaks kuldmedalit ja kerkis medalitabelis esikohale, möödudes kogu senise aja liidrikohta hoidnud Saksamaast.

Võit meeste vigursuusatamise pargisõidus ja meeste murdmaasuusatamise teatesõidus kasvatas norralaste kuldmedalite arvu juba üheksani. Sakslastel on esikohti sama palju, ent ülejäänud medalite osas teevad viikingid konkurendile silmad ette - neil on 9 hõbedat ja 8 pronksi, Saksamaal aga 5 hõbedat ja 4 pronksi.

Täna tuleb medalitabelit silmas pidades huvitav duell meeste suusahüpete võistkonnavõistluses, kus kaks peamist kullapretendenti on just Norra ja Saksamaa.

Kolmandal kohal paikneb kiiruisutamise-Holland 6 kulla, 5 hõbeda ja 2 pronksiga. Hollandlaste kõik medalid ongi tulnud just kiir- ja lühirajauisutamisest. Korraldajamaa Korea on hetkel üheksandal kohal.

Foto: Medalitabel
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles