Tipphetked: Big Airi olümpiadebüüt algas segaste signaalidega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Olümpiamängude lumelauavõistlustel tehti paar aastat tagasi muudatus  – Sotšis esimest korda kavas olnud paralleelslaalom hüljati ja asendati Big Air'iga, mis seisneb ühes trikihüppes. 

Lootust on, et peagi lisatakse ala ka freestyle-suusatamise kavva, mis mõistagi sobiks ka eestlastele Kelly ja Henry Sildarule. 

Lumelaua Big Airi kvalifikatsioonis pakuti trikke erinevale maitsele ning võistlejad ise tunnistasid NBC-le, et kvalifikatsioonis oli raskem kui MK-etappidel või X-mängudel. 

Kvalifikatsiooni võitis suurfavoriit, austerlanna Anna Gasser, kes maandus triki cab double cork 1080 ja kogus 98 punkti. Pargisõidus kulla võitnud ameeriklanna Jamie Anderson ja hõbeda saanud kanadalanna Laurie Blouin said hakkama cab double cork 900-ga. 

«Tase on nii haiglaselt kõrge. Kvalifikatsioonist edasi pääsemine on juba võidu hinnaga,» sõnas Gasser. Nõnda juhtuski, et naistel tekkis trikkide tegemisel raskusi ka maandumisega. Vaata Postimehe videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles