Korvpallikoondise debütant Kristian Kullamäe: mängin, nagu oskan. Kui tuleb hästi välja, siis tuleb

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti korvpallikoondis kohtub sel nädalal kahel pool vabariigi 100. sünnipäeva MM-valikmängudes võõrsil Kreeka ja kodus Iisraeliga. Esimest korda kuulub koondise nimekirja 18-aastane Kristian Kullamäe, kelle käest Postimees küsis pärast esimest trenni spordiajakirjanduse kullavaramusse kuuluva küsimuse: «Mis tunne on?»

«Esimene päev on väga mõnusalt läinud. Kõik on mind meeskonda väga hästi vastu võtnud ja innustanud. Väga tore päev on olnud,» kõlas Kullamäe vastus. «Kindlasti ma kohanen ja minu jaoks on paar taktikalist asja, millega pole harjunud või varem kogenud, aga mul on aega neid endale selgeks teha.»

Enne Kreekasse lendu peab koondis kokku viis trenni, mille jooksul mängu peab klappima peab saama. «Eks kindlasti oleks minu jaoks mugavam, kui alustada koondisega varasuvel ja harjuda teiste mängijatega. Ega ma tegelikult ju ei tunnegi oma meeskonnakaaslasi. Olen praktiliselt kõigiga esimest korda koos, sest Eestis pole nendega mänginud ja ei tea nendest midagi. Aga kõigil on kokkuvõttes samad tingimused ja keegi ei treeni meist rohkem,» rääkis Kullamäe.

Küsimus on Rahvusvahelise Korvpalliliidu juurutatud uues süsteemis. Kui varasemalt oli suvi koondiste päralt ja ülejäänud aja teenisid sportlased igapäevaleiba, siis sellest valiktsüklist on mindud üle jalgpallist tuttavale rütmile, kus koondised tulevad kokku ka keset klubihooaega. Saksamaal palliv Kullamäe on tekkinud võimaluse üle siiralt õnnelik. «Kas see on ka imelik, ma öelda ei oska, sest mul puudub varasem kogemus, aga minu jaoks on see tore, et saab koju ja nädal aega mingit uut asja teha. See annab mulle ka klubihooajaks indu ja motivatsiooni juurde,» selgitab tagamängija.

Koondise raudvara Janar Talts kiitis pärast esimest trenni Kullamäed – A-koondis olevat tema jaoks just paras paik. Noormängija on hinnanguna nõus – vaatamata noorusele on ta saanud poolteist aastat juba täitsameeste seas oma oskusi ja mängu lihvida ning nüüd loodab ta selle rahvusmeeskonna eest realiseerida. «Annan endast maksimum ja kui platsile saan, siis toon sinna noore mehe energiat.»

Ratast Kullamäe leiutama ei lähe: «Proovin mängida meeskondlikult, aga samas, kui endal võimalus tekib, siis ka palliga. Plaanin olla, kes ma olen. Kui tuleb hästi välja, siis tuleb! See ongi minu jaoks peamine eesmärk,» rääkis koondise debütant kahest eesootavast mängust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles