Poolas ollakse üllatunud: «Vassiljev pole enam see keiser, keda me tundsime.»

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantin Vassiljev.
Konstantin Vassiljev. Foto: Gliwice Piast

Poola jalgpalli kõrgliigas on tehtud algus hooaja teise poole ehk n-ö kevadiste mängudega. Gliwice Piasti keskpoolkaitsja Konstantin Vassiljevi seis pole paraku kiita.

12. veebruaril peetud kodumängus Vassiljevi eelmise koduklubi Bialystoki Jagielloniaga sai Gliwice mannetu 0:2 kaotuse. Eesti koondislane kuulus küll algkoosseisu, ent vahetati välja juba 50. minutil, sest meeskonna peatreener Waldemar Fornalik ei suutnud tema flegmaatilist esitust enam vaadata. 

Nii polnudki üllatav, et möödunud nädalavahetusel peetud 2:0 võidumängus Gdanski Lechia üle Vassiljev, kes toodi suvel meeskonda selgeks liidriks, enam väljakule ei pääsenud. Poola meedias kirjutatakse suisa, et «Eesti poolkaitsja on olnud tänavu oma eelmise hooaja hale vari» ja «See pole enam see keiser, keda me tundsime». Vahepealse talvepausi ajal oli seejuures Vassiljev juba vormi taastamas - kuues sõpruskohtumises lõi ta kuus väravat.

Ka statistika kinnitab poolakate kriitikat: kui mullu kogus Vassiljev Poola liigas 13 väravat ja 14 väravasöötu, siis tänavu on tal kirjas vaid 1 värav ja 1 väravasööt.

Tänu viimase mängu võidule kerkis Gliwice vähemalt viimaselt ehk 16. kohalt 13. positsioonile. Vassiljevi endine leivaisa Jagiellonia paikneb aga teisel kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles