Tipphetked: Rio suveolümpial medalita jäänud kanadalanna paikas talvises Pyeongchangis vea

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Naiste kahebobi olümpiakuld kuulub Saksamaa daamidele ja hõbe ameeriklannadele. Märkimisväärne on aga pronksmedali võitnud Kanada kooslus – roolija Kaillie Humphriesi kõrval istus kelgus maailma kaheksas naine 100 meetri tõkkejooksus, Phylicia George.

Bobikelgutamise spetsiifika on lihtne: kõige tähtsam on juht, kes peab kelgu võimalikult sujuvalt ja kiiresti finišisse tüürima. Ülejäänud sportlaste ülesanded on lihtsad: lükata kelgule stardis sisse võimalikult suur hoog ning siis olla ballastiks. Just vajaliku stardikiirenduse tõttu pole ennekuulmatu, et ametisse leitakse kergejõustikutaustaga sportlasi.

Nõnda leidis ka George tee bobikelgutamise juurde. 2016. aasta Rio de Janeiro suveolümpiamängudel sai ta tõkkesprindifinaalis ajaga 12.89 viimase ehk kaheksanda koha. Teatesprindis lõpetas ta Kanada koondise ridades seitsmendana.

Pärast olümpiat otsustas George proovida bobikelgutamist ning vähem kui poolteist aastat hiljem, tänavu jaanuaris, võitis ta oma talikarjääri esimese MK-etapi. Täna lisandus võitude sekka olümpiapronks!

Kaillie Humphries ja Phylicia George
Kaillie Humphries ja Phylicia George Foto: EDGAR SU/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles