Venelased loodavad lõputseremoonial kanda enda riigilippu (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa sportlased marssisid avatseremoonial staadionile olümpia lipu all. Lõputseremoonial näeme võib-olla juba Venemaa enda lippu.
Venemaa sportlased marssisid avatseremoonial staadionile olümpia lipu all. Lõputseremoonial näeme võib-olla juba Venemaa enda lippu. Foto: Valery Sharifulin/Valery Sharifulin/TASS

Venemaale anti lootust, et Pyeongchangi olümpia lõpetamiseb saab seni OAR-i nime kandnud võistkond taas kanda riigilippu.

Selline info laekus veebikülje Inside the Games'ile pärast Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) presidendi Thomas Bachi kohtumist Venemaa president Vladimir Putini abi Igor Levitiniga.

ROK-i täitevkomitee otsustab 24. veebruaril, kas Venemaa osalus taastatakse. Kui vastus tuleb positiivne, siis juba järgmisel päeval võib kasutada ka lippu. 

Kuigi curlingumängija Aleksandr Krušelnitski jäi Pyeongchangis dopingu kasutamisega vahele, tegi ROK-i vastav komisjon ikkagi ettepaneku Venemaa õigused taastada. Läbirääkimistel polevat see teema aga enam päevakorda tulnud. Curlingu segapaaride pronksmedalist jääb aga OAR suure tõenäosusega ilma.

Üks tingimus, mille täitmise puhul keeld lõpetatakse, on ka rahatrahvi maksmine. Venemaa Olümpiakomitee peab loovutama 15 miljonit dollarit (ca 13 miljonit eurot) antidopingu kampaania fondi.

Venemaa endine spordiminister Vitali Mutko, kes sai eluaegse olümpial osalemise keelu, ütles detsembril, et trahv makstakse ainult juhul, kui ROK lubab, et ei rakenda enam Venemaa suhtes uusi sanktsioone.

Pühapäeval peaks selguma, kas läbirääkimiste laua tagant lekkinud info on tõene või mitte. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles