Piinlik fakt: Norra on võitnud liiga palju kuldmedaleid!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidurõõmus Ragnhild Haga oma kuldseid jalanõusid demonstreerimas.
Võidurõõmus Ragnhild Haga oma kuldseid jalanõusid demonstreerimas. Foto: KIM HONG-JI/REUTERS/Scanpix

Pyeongchangi olümpiamängude medalitabeli tipus troonivad Norra ja Saksamaa koondised – mõlemad 13 kuldmedaliga. Norralaste jaoks on edu põhjustanud aga eriskummalise defitsiidi.

Nimelt väidab rootslaste Aftonbladet, et naaberriigis on kriis – kõik nende poodiumi kõrgeimale astmele pääsenud sportlased on sinna astunud spetsiaalsetes kuldsetes jalanõudes. Need olevat aga nüüd otsas. Kuigi 13 kuldmedalit ei ole norralaste jaoks ülemäära suur medalisaak, peitub probleem ilmselt võistkonnaalades – kuld on teenitud mõlemas murdmaasuusatamise teatesõidus, suusahüpete ja kiiruisutamise meeskonnavõistlustes. Need nõuavad aga teatavast kõik nelja kingapaari.

«See võib tõsi olla. Vähemalt mina sain enda omad kätte,» kommenteeris väidetavat jalatsikriisi Pyeongchangis kolmekordseks olümpiavõitjaks kerkinud Johannes Høsflot Klæbo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles