Tipphetked: Venemaa uisutähed toetasid pigem Medvedjevat

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa poolehoidjatel oli tänases iluuisutamise naiste üksiksõidus raske, sest kulla eest võitlesid kaks kaasmaalannat, kellest üks pidi olümpiavõidust ilma jääma.

Venemaa esimene naisüksiksõidu maailmameister Maria Butõrskaja tunnistas, et pigem toetas teiseks tulnud Jevgenia Medvedjevat, kes loovutas kulla Alina Zagitovale.

«Pärast Medvedjeva esinemist puhkesin nutma!» tunnistas Butõrskaja. «Kuna tegi ka ise sama spordiala, siis tean, mida see tähendab. Ženka (Medvedjeva hüüdnimi – toim.) oli väga väärt olümpiakulda! Tahan talle öelda: sa oled alles 18-aastane ja sul on juba palju võite. Tuleb minna edasi, proovida uut ja täiustada tehnikat, et ka tema suudaks kava teises pooles rohkem hüpata. Vigastus ei võimaldanud tal nii hästi olümpiaks valmistuda kui Alinal.»

Butõrskaja arvas, et Medvedjeva võidab, kui esitab vabakava puhtalt. «Alinal oli kava algul geniaalne kaskaad, kuid ta pidi seal pisut ebaõnnestunud maandumise tõttu muutma teist hüpet, mille ta hiljem kavas tegi ära. Ei tea, kas seda saab lugeda veaks, aga minul käis peast läbi, et Ženja võib võita,» ütles Butõrskaja.

Kuulus treener Tatjana Tarassova ei osanudki vastata küsimusele, kas tulemus oli õiglane. «Nutsin, ei suuda isegi kommenteerida. Mul on raske, sest Medvedjeva on suur! Ta uisutas täna endal veresooned lõhki, tema teine hinne võinuks ületada esimese,» vihjas Tarassova, et esituse eest saanuks anda 1,29 punktiga kaotanud Medvedjevale kõrgemad punktid.

Venemaa tuntud meesüksiksõitja Aleksei Jagudin aga nentis: «Kaht kuldmedalit ei saa olla, kuid võidu olid ära teeninud nii Zagitova kui ka Medvedjeva.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles