Järelvaadatav: Tartu alistas TLÜ ning võitis põhiturniiri

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval selgus naiste Balti liiga põhiturniiri võitja, kelleks osutus Tartu Ülikool/Eeden. Tartlannad kindlustasid esikoha võiduga koduse konkurendi Tallinna Ülikooli üle. 

Põhiturniiri esimeses ringis võõrsil Tallinna Ülikooli 3:1 (10, -20, 17, 23) tulemusega võitnud Tartu Ülikool/Eeden oli parem ka teistkordsel kohtumisel, kui võõrsil mänginud TLÜ kogus Tartus peetud mängus vastavalt 21, 18 ja 26 punkti. Koguni kuus pallinguässa löönud Ingris Suvi tõi kohtumise resultatiivseimana võõrustajatele 13 ning Kadi Mägi ja Kertti Külm 8 punkti. Kaisa Õunpuu vastas külaliste ridades 8 punktiga.

Tartlannade ülekaal oli eriti silmapaistev blokis ja pallingul, kus jäädi peale vastavalt punktidega 9-2 ja 12-6. Rünnakul avaldus võitjate ülekaal protsentides 39,3-30%. 

Pühapäeval toimuvas viimases voorus võõrustab Tartu naiskond TTÜ-d ja Kohila VK Tallinna Ülikooli. Homsed mängud Eesti võistkondade kohta enam ei muuda: Tartu lõpetab põhiturniiri esimesena, TLÜ teisena, TTÜ seitsmendana ja Kohila kümnendana. Edasi veerandfinaali ei pääse meie naiskondadest vaid Kohila. 

Enne mängu:

Endiselt on lahtine põhiturniiri võitja saatus - Tallinna Ülikoolil on teisena koos 39 ja Tartu Ülikool/Eedenil parimana 41 punkti. Kolmandal kohal paiknev Leedu võistkond Alytaus-Jotvingiai esikohaheitlusse enam ei sekku, küll on leedulannadel teoreetiline võimalus mööduda TLÜ-st. Põhiturniiri võitja võib selgeks saada juba laupäeval, kui vastamisi lähevad just Tartu ja TLÜ (mäng kell 17.00 Postimees.ee's). Emajõelinna esindusele piisab esikoha kindlustamiseks ka 3:2 võidust. TLÜ vajab omakorda minimaalselt 3:2 võitu, et jätta kõik viimase vooru otsustada.

Pühapäeval on TLÜ vastaseks võõrsil tabelis viimasel kohal paiknev Kohila Võrkpalli/E-Service ja Tartu naiskonnal kodusaalis seitsmendal real asuv TTÜ/Tradehouse. Seega vajaks TLÜ tartlannade vastu 3:0 või 3:1 võitu, sest TLÜ 3:2 paremus jätaks viimase vooru eel endiselt trumbid tartlannade kätte. Põhiturniiri esimeses ringis saavutas Tartu võõrsil TLÜ üle 3:1 (10, -20, 17, 23) ja Eesti karikavõistluste finaalis 3:2 (19, -17, 20, -19, 11) võidu. 

Tartu Ülikool/Eedeni peatreeneri Andrei Ojametsa sõnul võib esikoha osas määravaks saada psühholoogiline valmisolek.  "Laupäevasest mängust ootan, et tuleb põnev vastasseis, sest tegemist on liidritega ja mõlema naiskonna jaoks on see mäng otsustava tähtsusega lõpliku turniiritabeli seisu osas. Selles mängus võib määravaks faktoriks saada see, kui värskes vaimses seisundis on üks või teine võistkond, sest põhiturniiri lõpp ongi juba ukse ees. Pühapäevane mäng on ka huvitav, sest TTÜ ridades on nüüd kõva täiendus Kristel Moori näol. Minu kui koondise treeneri jaoks on see eriti huvitav, sest viimati nägin Kristelit kolm aastat tagasi ja siis ta mängis koondises temporündaja kohta, nüüd aga on ta diagonaali rollis. Nädalavahetuse eel tundub, et kõik mängijad on rivis, kuigi ka meie naiskond ei pääsend vahepeal haigustest. Mängutulemustele see otseselt siiski ei mõjunud," rääkis Ojamets. 

Tallinna Ülikooli naiskonna juhendaja Argo Arak rõhutas sarnaselt Ojametsale vaimse poole tähtsust.  "Tartuga saab kindlasti olema vaimselt raske mäng, füüsiliselt oleme lahinguks valmis. Kohilal on kaks uut mängijat, keda me veel näinud ei ole. Seega ei tohi neid alahinnata. Mängudele lähme teise sidemängijata ja ka tempode osakonnas on puudujaid," ütles Arak. 

Pühapäeval tartlannade vastu põhiturniiri lõpetav TTÜ/Tradehouse (mäng kell 18.00 Postimees.ee's) seitsmendast kohast kõrgemale tõusta ei saa, küll võib ülikoolinaiskonda ohustada Läti klubi VK miLATss, kes jääb TTÜ-st maha viie punktiga ja mängib nädalavahetusel koduste konkurentide VK Jelgava ja RSU/MVS-iga. Detsembris jäi TTÜ Tartu naiskonnale kodusaalis 0:3 (-20, -20, -23) alla. Kohta ei saa enam parandada ka Kohila Võrkpalliklubi/E-Service, kes jääb vaatamata viimase mängu tulemusele TLÜ-ga kümnendaks. Põhiturniiri esimeses ringis Kohila võõrsil TLÜ vastu geimivõiduni ei jõudnud, leppides 0:3 (-15, -13, -22) kaotusega.  

TTÜ peatreener Marko Mett ütles, et miinimumeesmärk on naiskonnal kaheksa parema hulka jõudmisega saavutatud. "TTÜ naiskond on miinimumeesmärgi Balti Liigas veerandfinaali jõudmisega täitnud ning kaotada on meil ainult hea tuju tagasiteel pealinna. Praeguse seisuga (kolmapäeva õhtu - toim.) on kõik mängijad rivis, noored emad heade mõtete linna ei sõida," vaatas viimasele mängule ette Mett.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles