Kellest saaks Venemaa lipukandja lõputseremoonial?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iluuisutamise naiste üksiksõidu hõbe, Jevgenia Medvedeva, ja kuld, Alina Zagitova.
Iluuisutamise naiste üksiksõidu hõbe, Jevgenia Medvedeva, ja kuld, Alina Zagitova. Foto: ARIS MESSINIS/AFP/Scanpix

Venemaa Olümpiakomitee on astunud kõikvõimalikke samme, sealjuures tasunud 15 miljonit USA dollarit Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) puhta spordi programmi toetuseks, et saada õigus sammuda Pyeongchangi taliolümpiamängude lõputseremoonial staadionile mitte olümpialipu vaid rahvustrikoloori all. Kui ROK neile selle õiguse annab, siis kellest saaks lipukandja?

Vastav küsimus kerkis täna üles ka Venemaa meedias - peaasjalikult tõugatuna Olümpiasportlased Venemaalt koondise esimesest kuldmedalist. Selle teenis 15-aastane iluuisutaja Alina Zagitova.

"Kui Venemaale lipp tagasi antakse, olen nõus hakkama lipukandjaks," sõnas verinoor olümpiavõitja spekulatsiooni vastuseks.

Zagitova on praegu peamine, aga sugugi mitte ainus kandidaat lipukandja ametisse. Nimelt pääses äsja finaali Venemaal palavalt armastatud hokikoondis ning meedias spekuleeritakse, et kui nad juhtuvad seal Kanada või Saksamaa alistama, kannaks lippu hoopis keegi tiimi peamistest staaridest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles