Rootslased tõmbasid soomlaste taliolümpia korraldamise ideele vee peale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome jäähokikoondis kaotas tänavu olümpia hokiturniiril Rootsile, alla jäädi naabritele ka olümpiamängude taotlemisel.
Soome jäähokikoondis kaotas tänavu olümpia hokiturniiril Rootsile, alla jäädi naabritele ka olümpiamängude taotlemisel. Foto: JOEL MARKLUND/imago/Bildbyran

Soome olümpiakomitee juht Timo Ritakallio rääkis veel aasta aega tagasi innustunult sellest, kuidas Soome võiks koos Rootsiga korraldada 2026. aasta taliolümpiat. Tänaseks on olukord kardinaalselt muutunud.

Ritakallio plaanide kohaselt võinuks Helsingi, Lahti ja Tampere korraldada suure osa aladest, mäesuusatamise ja kelgutamise osas aidanuks aga Rootsi linn Åre hädast välja.

«Rootsi kandideerib 2026. aasta mängude korraldamisele. Meil tasub neid toetada, sest Rootsil on hea šanss mängud ka endale saada,» vahendab Iltalehti Ristakallio sõnu.

Ritakallio hinnangul saaks Soome majanduslikult ja logistiliselt mängude korraldamisega hakkama, ent ilma mäesuusatamiseta (Soomes pole mägesid, kus kiirusalad läbi viia) oleks mõttetu minna mänge taotlema.

Rootslasi aga soomlaste plaan spordipeo koos korraldamisest ei huvitanud ning nad kandideerivad üksi.

Lisaks Stockholmile soovivad tänase seisuga 2026. aasta mänge korraldada ka Sapporo (Jaapan), Sion (Šveits) ja Calgary (Kanada).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles