Galerii: energiast pakatav mäng ja võimas viskekontsert tõid Eesti korvpallikoondisele võimsa võidu!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti korvpallikoondis jätkas pühapäeval MM-valikturniiri kodusaalis, võttes vastu Iisrael. Fantastilise esituse ja suurepärase viskekontserdi toel said eestlased 78:62 võidu. 

Eesti näitas suupärast korvpalli ligemale kõik 40 minutit - kuigi avaveerand kaotati 17:19, siis poolajaks juhiti 37:33. Pärast kolmandat perioodi kahanes võõrustajate edu kolmele silmale - 56:53 - ,kuid viimased kümme minutit mängiti eriti võimsalt (vastased viskas üheksa punkti) ning kuigi ei suudetud avakohtumise 20-punktilist kaotust täielikult tasa mängida, saadi ikkagi väga väärtuslik 78:62 võit. 

Eesti võidu märksõnadeks olid tugev kaitse ja ründelauapallid. Iisrael sunniti tervelt 17. pallikaotusele (ise tehti samas 13) ning ründelaudu kogunes lõpuks 15 külaliste viie vastu. Sellest tulenevalt tegi Eesti tervelt 19 pealeviset rohkem - 65 vs. 46 - ning eriti suur vahe oli kaugvisetes. Eestlased tulistasid kolmesejoone tagant peale 36 korda vastaste üheksa (!!!) vastu. Võõrustajatel sopsas 14 kaugviset, Iisraelil viis. 

Eestlaste resultatiivseim oli Sten Olmre 16 punktiga (kolmesed 7/4), Janar Talts lisas 15 ja Kristjan Kangur 14. Suurepärase koondisedebüüdi tegi 18-aastane Kristian Kullamäe, kes viibis platsil veidi üle kaheksa minuti ja tõi selle ajaga ka kaheksa punkti - väljakult visked 5/3, sh kolmesed 3/2. Iisraeli resultatiivseim oli 15 silmaga Jake Cohen. 

Enne mängu:

Eestil on valikturniiril kirjas üks võit ja kaks kaotust. Võõrsil pidime tunnistama Iisraeli 88:68 paremust. Nagu üleeile Suurbritannia vastu, nii lagunes Eesti ka novembris Iisraeli vastu teisel poolajal. Eesti resultatiivseimad olid toona 14 punktiga Rain Veideman ja Kristjan Kitsing, Sten Sokk lisas 12, Erik Keedus ja Sten Olmre 8 punkti. Juhul kui Eesti suudaks vigade paranduse teha ja tänase korduskohtumise võita, kindlustaksime sisuliselt edasipääsu järgmisse ringi.

Eesti koondis peab taas hakkama saama Siim-Sander Vene, Janari Jõesaare ja Rain Veidemanita.

Eesti koondise koosseisus pole peatreener Tiit Sokk pärast üleeilset Kreeka mängu muudatusi teinud, mis tähendab, et 12-mehelisest nimekirjast jäävad välja taas Jaan Puidet ja Matthias Tass. Küll aga võib koondises debüüdi teha 18-aastane Kristian Kullamäe.

H-alagruppi juhib täisedu ehk kolme võiduga Kreeka, teine on Iisrael 2 võidu ja 1 kaotusega ning kolmas Eesti 1 võidu ja 2 kaotusega. Suurbritannia, kes kaotas reedel just 75:82 Iisraelile, pole võiduarvet veel avanud.

Tänasel mängul Saku Suurhallis värvuvad küljetribüünid Utilitase fännisärkidega sini-must-valgeks. Meeleolu saalis loob Avinurme Puhkpilliorkester ning annetusi kogutakse diabeedihaigetele insuliinipumpade ostmiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles