Olümpial hea esituse teinud Kilp võitis suusamaratoni

Hindrek Pärg
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Maratoni start.
Tallinna Maratoni start. Foto: Estoloppet

20. Tallinna Maratoni pikema distantsi läbis täna 307 ja lühema 95 suusatajat. Esimesena ületas 40 km finiśijoone Marko Kilp ajaga 1:34:45. 

Teise koha heitlus toimus Sander Linnuse ja Martti Himma vahel. Linnus kaotas võitjale 25 sekundiga, Himma jäi kolmandaks. Kiireim naine oli Triin Ojaste, kelle lõpuajaks fikseeriti 1:50:17.

«Esimene ring oli päris raske, sadanud lumi tegi olud aeglaseks. Pidi siin veidike jõuvarusid hoidma teisele ringile.» sõnas Kilp pärast võidukat finišit. «Teist ringi vedasin puhtalt üksi. See on ka mu esimene Estoloppeti sarja võit.» lisas mees.

Naiste liider Triin Ojaste rääkis, et viimasel nädalal puhkas üpris palju. «See Tartu maraton jäi ikka lihastesse. See nädal olen ainult paar korda suuskadele jõudnud. Varasemalt olen Estoloppeti sarjas alati seal teine-kolmas olnud, varem ei ole õnnestunud võita.» lisas Ojaste. «Ma olen siin Kõrvemaa radadel esimest korda, nii et oli väga põnev ja huvitav!»

Lühikese distantsi võitjaks tuli Uku Leipalu, kes läbis 20 kilomeetrit ajaga 58 minutit ja 53 sekundit. Naiste 20 kilomeetri lühidistantsi võitjaks tunnistati Terje Odamus. Neiu ajaks fikseeriti 1:09:43.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles