Järelvaadatav: Tammeka sai Kalevi vastu napi võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga sai külmade ilmade tõttu avapaugu sisetingimustes, kui edasi lükatud avavooru järel läksiad 2. vooru kohtumises vastamisi Tallinna Kalev ja Tartu Tammeka. Postimehe otsepildis nägi tartlaste nappi 1:0 võitu, kui matši 22. minutil oli täpne Kaspar Paur. Sealjuures lõpetas Tammeka mängu vähemuses, sest 73. minutil sai oma teise kollase kaardi Mihhail Slaštšjov.

Terve mäng on täispikkuses vaadatav siit:

Enne mängu:

Viimati kohtusid meeskonnad omavahel 2015. aastal, kui meistriliiga üleminekumängudes suutis peale jääda Tammeka. Uueks hooajaks on Kalevi koosseis läbi teinud mitmeid muudatusi ning olles tagasi kõrgliigas, loodetakse seal ka häid tulemusi näidata.

Kalevit juhendab sel hooajal Argo Arbeiter ja klubi on talvel ridu täiendanud. Meeskonnaga liitusid näiteks aastaid Levadia ridadesse kuulunud Andreas Raudsepp ja Artjom Artjunin, kellest viimane põikas vahepeal ka välismaale. Narva Transist tuli tagasi pealinna mullu kõrgliigas häid mänge teinud Ioan Jakovlev, Paidest Sten-Marten Vahi ja Kaspar Laur. Koduliiga jälgijatele on tuttavad ka avavastase Tammeka ridadest toodud Kevin Rääbis ja viimastel aastatel nii Flora kui ka Infonetiga Eesti meistriks tulnud Roman Sobtšenko.

Uutest välismaalastest on Kalevis Guinea keskpoolkaitsja Abdoul Karim Conte ja portugallane Sandro Sakho. Kahtlemata tuttavaim ja põnevaim nimi on aga ülikogenud jaapanlane Hidetoshi Wakui, kes mängis end seitsme hooajaga Nõmme Kalju fännide südameisse.

Tammeka jaoks oli talvel suurim hoop senisest põhikeskkaitsepaarist ja meeskonna selgroost ilmajäämine: Kaarel Kiidron tegi tippjalgpalliga lõpparve, Jürgen Lorenz plaanis samuti loobuda, ent sai siis lepingupakkumise valitsevalt meistrilt Floralt. Nagu eelpool mainitud, lahkus ka Kevin Rääbis.

Lorenzist ja Kiidronist jäänud auku püütakse paigata Eesti jalgpallipublikule juba tuttava Mihhail Slaštšjoviga, kes pallis mullu Sillamäe Kalevis. Lisaks toodi klubisse soomlane Akim Sairinen, eestlastest liitusid Tammekaga Mikk Laas, Kennet Jädal ja Daniel Maanas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles