Alonso alustas F1-teste õnnetusega

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso oma katkist McLarenit uudistamas. Foto:ALBERT GEA/REUTERS/Scanpix
Fernando Alonso oma katkist McLarenit uudistamas. Foto:ALBERT GEA/REUTERS/Scanpix Foto: ALBERT GEA/REUTERS/Scanpix

F1-hooaja algus hiilib vaikselt lähemale ning eile oli Barcelona ringrajal kavas esimene ametlik testipäev. Kõige paremini läks Red Bullil, kelle vormelit roolinud Daniel Ricciardo suutis vaatamata hilisele vihmasajule kirja saada 102 ringi.

Red Bull on üldse hooaja eel üllatavalt optimistlikult meelestatud. Alates V6-turbohübriidmootoritele üleminekust on meeskonda alati vaevanud mingisugused probleemid, kuid tänavu saavutati endale seatud eesmärk ehk 100 ringi kohe esimesel testipäeval. Lisaks tutvustati masinatki avalikkusele harjumuspärasest varem – sõnumiga, et Austria tiimi taas tiitlivõistlusesse tõstev masin on valmis ja seda pole mõtet varjata.

Sama probleemivabalt ei läinud aga päev McLarenil. Varem Honda jõuallikaid vaevanud probleemide tõttu palju aega remondigaraažis veetnud Fernando Alonso alustas ka meeskonna Renault ’ajastut juba kuuendal ringil rajale jäämisega. Seekord polnud probleem aga jõuallikas, vaid ootamatult purunenud kinnitusmutri tõttu lendas masinal küljest vasak tagarehv ja hispaanlane lõpetas liivaväljal. Päeva teisel poolel naasis Alonso rajale ning näitas kokkuvõttes viiendat aega – seda küll konkurentidest märgatavalt pehmematel rehvidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles