Vormelisõbrad peavad ära harjuma uue stardiajaga

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton tänavusel esimesel testipäeval Barcelona ringrajal.
Lewis Hamilton tänavusel esimesel testipäeval Barcelona ringrajal. Foto: HochZwei/imago/Scanpix

«Meil on ettekujutus 22-aastasest inimesest, kes ei ole vormelihuviline, aga tema sõber on ja too veenab teda vaatama. Kui tema teleka käima paneb, siis me tahame, et ta saaks aru, mis toimub,» kirjeldas F1-sarja kommertsjuht Sean Bratches Autosportile, miks ootavad GP-ülekandeid sel hooajal suured visuaalsed muudatused.

Esmalt teemast, mis mõjutab kõiki televaatajaid – kui varasemalt on F1 võidukihutamised alanud täistunnil, siis käesolevast hooajast nihkuvad stardiajad kümme minutit hilisemaks – et tulla vastu nendele telekanalitele, kus ülekanded hakkavad täpselt täistunnil.

Kosmeetilistest muutustest ootab televaatajaid täiesti uus ekraanigraafika ning kaamerad paiknevad tulevikus varasemast madalamal, et anda paremini edasi kiirussensatsiooni. «Lisaks on meil igal ringrajal väljas 25 pealepassijat, kes hoiavad võistluskeskusega ühendust ja annavad teada, kui kusagil on möödasõit peagi toimumas,» selgitas Bratches.

F1-sari tuleb välja ka uhiuue veebipõhise ülekanderakendusega, mida katsetatakse teiste seas ka Põhja-Euroopas. Kas see kujutab endast ka Eestit, artiklis ei mainita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles