Buffon loobubki puhkusest ja suurest lubadusest

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gianluigi Buffon.
Gianluigi Buffon. Foto: Markus Ulmer/imago/Scanpix

Jalgpalli MM-valiksarja play-offis Rootsile kaotanud Itaalia jalgpallikoondis pidi suurturniiri ukse taha jäämise tõttu kaotama mitu nimekat mängijat – teiste seas teatas oma koondisekarjääri lõpust legendaarne väravavaht Gianluigi Buffon. Nüüd on Torino Juventuse puurilukk meelt muutnud.

Itaalia koondise peatreeneri kohusetäitja Luigi Di Biagio sõnas eile pressikonverentsil, et saadab märtsikuuks Buffonile koondisekutse: «Mul on olnud sel teemal palju arutelusid ning Buffon ei tohi lõpetada pärast seda Rootsi mängu. Pakkusin talle kahte või kolme matši, et oma otsust edasi lükata. Gigi ilmselt kuulub märtsis minu koosseisu.»

Reuters vahendab, et Buffon on valmis kutse vastu võtma. «Ma plaanisin oma perega paariks päevaks puhkusele minna, aga kui rahvuskoondis sind vajab, tuleb kohal olla ja neid mitte hüljata,» rääkis väravavaht Itaalia meedias. «Mul pole Di Biagio sõnadele midagi lisada peale selle, et ma tunnen kohustust ja lojaalsust, et pean rahvuskoondist sel üleminekuperioodil aitama. Ma kordan, et nii näitan austust ja vastutustunnet Itaalia vastu. Uus rahvuskoondis on sündimas ja esimesed mängud ei tule mugavad, sest kohtume Argentiina ja Inglismaaga. Iga kogenud mängija saab algul kasulik olla – kasvõi ainult noorematele nõu andes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles