Hamilton mängib märtrit

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton Barcelonas esimesel testipäeval kilomeetreid mõõtmas.
Lewis Hamilton Barcelonas esimesel testipäeval kilomeetreid mõõtmas. Foto: ALBERT GEA/REUTERS/Scanpix

Barcelona ringrajal toimuvate F1 hooajaeelsete testide teisel päeval näitas kiireimat minekut Sebastian Vettel ja teine oli Valtteri Bottas. Soomlase tiimikaaslane Lewis Hamitlon masinasse ei istunud – mehe enda sõnade kohaselt vastutulelikkusest meeskonnale.

Barcelona teste segab külm ja kapriisne Kataloonia ilm. Et meeskonnad jõuaksid soovitud kilometraažini, jäeti eilsel testipäeval ära traditsiooniline lõunapaus ja see tähendas Mercedese jaoks kaartide ümbermängimist. Kui algselt kulunuks paus auto Bottase seadest Hamiltoni jaoks ümber tõstmisele, siis nüüd otsustas meeskond soomlasega jätkata. Või otsustas seda Hamilton?

«Kuna ilmastikuolud käisid üles-alla ja me kaotasime juba esmaspäeval aega (vihma tõttu – toim) oli mõistlik Valtteri autosse jätta,» selgitas valitsev maailmameister. «Olles hommikul autoga sõitnud, tundis ta end seal mugavalt ja me oleksime kaotanud sõitja vahetamiseks ümmarguselt tunni. Kuna me ei teadnud tegelikult, kas hea ilm on tulemas või mitte, otsustasin ma ohverdada ma sõiduaja, et meeskond saaks plaani järgida ja autost parema arusaama.»

F1-testid peaksid Barcelonas jätkuma täna, kuid prognoositud on suisa lumesadu, mis tähendab, et ilmselt ootab sõitjaid ees väga vaikne päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles