Rallilegend tagasituleku eel: ma pole liiga kaua võistelnud

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati kihutas Sebastien Loeb kruusarallil 2013. aastal Argentiinas.
Viimati kihutas Sebastien Loeb kruusarallil 2013. aastal Argentiinas. Foto: DIEGO LIMA/AFP/Scanpix

Järgmisel nädalal on kavas Mehhiko MM-ralli ning maailma autospordimeedia räägib selle eel vaid ühest teemast – Sebastien Loebi tagasitulekust. Viimati osales üheksakordne maailmameister enam kui ühel MM-rallil aastal 2013. Tema muljeid tagasituleku eel vahendas Motorsport News.

«Ma ei tea, kas suudan rütmi leida. Muidugi ma tean, et mul on hea stardipositsioon ja see tuleb esimesel päeval mulle kasuks, aga rohkemaks on väga raske plaane seada,» rääkis äsja Hispaanias Citroen C3 WRCd testinud Loeb. «Ma pole sel rallitasemel liiga kaua võistelnud – kuus aastat ja siiski ei sõitnud ma kruusarallil. On huvitav paari esimese katse järel vaadata, kuidas mul läheb.»

Rootsi rallil oli kolmandal Citroeni masinal stardis Mads Östberg, kuid tema tasus oma sõidukulud ise. Mõned etapid teeb tänavu lisaautol kaasa ka meeskonna sponsor Khalid Al-Qassimi. Üldiselt on aga Citroeni firma kõige kõrgemal tasemel otsustatud, et tänavu lüüakse MM-sarjas täisprogrammiga kaasa vaid kahel masinal. See tähendab, et Rootsi rallil teise koha saanud Craig Breen peab Mehhikos koha Loebile vabastama.

«Kindlasti on see talle ärritav. Tal oli väga hea Rootsi ralli. Aga samas, ega mina midagi ei otsusta. Citroen pakkus mulle, et ma võin paar rallit kaasa teha. Mul on kahju, et ma temalt auto ära võtan, aga sedasi lihtsalt asjad on,» tundis Loeb iirlasele kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles