Viljandi alistas põnevuslahingus Põlva Serviti!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimest korda sellel hooajal pidi tiitlikaitsja Põlva Serivit koduliigas kaotust tunnistama, sest Viljandi sai kodusaalis 24:23 võidu.

ELMO RIIG/SAKALA
Esimest korda sellel hooajal pidi tiitlikaitsja Põlva Serivit koduliigas kaotust tunnistama, sest Viljandi sai kodusaalis 24:23 võidu. ELMO RIIG/SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

Käsipalli meeste meistriliigas peeti tõeliselt dramaatiline kohtumine Viljandis, kus kohalik käsipalliklubi võõrustas tabeli kahe esimese vastasseisus Põlva Servitit. Esmakordselt sel hooajal pidi tiitlikaitsja kodukamaral kaotust tunnistama, sest Viljandi sai minimaalse 24:23 (14:11) võidu!

Kohtumise esimesed minutid Viljandi spordihoones kulgesid külaliste taktikepi all ja Serviti sai 3:1 ette. Mulgid hoidsid seepeale vastaseid seitse minutit kuival ning viskasid ise neli vastuseta väravat. Peagi kasvatas Kristo Järve tabav vise edu kolmeväravaliseks, 8:5, kuid siis vastasid Hendrik Varul, Carl-Eric Uibo ja Henri Hiiend ning jalul oli 8:8 viik.

Viljandi põgenes uuesti eest, Rasmus Ots väravasuul tõrjus kaks karistusviset ja kodumeeskond läks hingetõmbepausile 14:11 eduseisus. Teine pooltund algas Uibo ja Kristo Voika «kahevõitlusega» – esimesed kuus minutit viskasid väravaid ainult need kaks meest, vastavalt kolm ja kaks.

Mõni minut hiljem sai Voika kaheminutilise karistuse ja just Uibo vähendas vahe minimaalseks. Saabus Serviti kord oma puur lukku panna, Viljandit hoiti üle tosina minuti nullil ja Hendrik Varul viis põlvalased pärast 35-minutilist pausi jälle juhtima, 18:17! Ots hiilgas veel ühe karistusviske peatamisega, kuid rünnakul ei tahtnud mulkide mäng kuidagi toimida.

«Mingil põhjusel ei saanud me riietusruumist tulles oma mängu käima,» tunnistas Viljandi peatreener mängujärgselt. «Hakkasime rabistama, võibolla lõi väsimus natuke välja, aga meie õnneks ei visanud nemadki kõiki võimalusi ära. No ja muidugi Rasmus Ots tegi täna hiilgepartii.»

Jäänud kahe väravaga taha, tabas esmalt Voika ja pärast põlvalase Indrek Neeme eemaldamist seadis Sergei Rodjukov enne viimase kümne minuti algust tabloole uuesti viiginumbrid 19:19. Serviti sai jälle kahega ette, ent Mikk Varik ja Kristo Järve visked tegid mänguseisuks 22:22. Nende kahe värava vahele mahutas Ots neljanda tõrjutud karistusviske.

Kristjan Muuga tabamuse järel viigistas seitsme meetri joonelt Voika ning pärast Anatoli Tšezlovi eemaldamist joonistas Viljandi peatreener minutilise mõttepausi ajal otsustava rünnakulahenduse, mille realiseeris mõned sekundid enne lõpuvilet vasakult äärelt Varik. Serviti 24-mänguline võiduseeria kodustes sarjades sai otsa ja Viljandi alistas põlvalased esmakordselt pea kaheaastaseks veninud perioodi jooksul.

«Kõik seeriad lõpevad ükskord, seekord siis niipidi,» rõõmustas Koks. «Lõpus läksime riski peale muidugi. Mängida jäi 15 sekundit kui kasutasin time-outi. Võtsime väravavahi välja, et rünnata seitsmekesi viie vastu ja läks õnneks.»

Voika tabas võitjate kasuks seitse, Järve kuus, Varik neli ning Rodjukov ja Andrei Hapal kolm korda. Uibo viskas Serviti poolel üleplatsimehena kümme väravat, kuid teistelt sai toetust vähe – Henri Sillaste lisas neli, Muuga, Varul ja Roman Aizatullov kaks tabamust. Kolm vooru enne vaheturniiri lõppu on Servitil 32 ja Viljandil 27 punkti.

Meistriliiga vaheturniiride 3. vooru homsed kohtumised:

  • 19:00  Põlva Coop – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper
  • 19:00  HC Viimsi/Tööriistamarket – HC Tallinn
  • 19:00  SK Tapa – Aruküla/Audentes
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles