Mart Soidro: Eesti korvpallist. Lootusrikkalt

Mart Soidro
, literaat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Müürsepp Eesti koondise särgis.
Martin Müürsepp Eesti koondise särgis. Foto: Toomas Huik

Kas tõesti hakkab Eesti korvpall tuhast tõusma ja tunneli lõpus paistab valgus? Ja seda päev pärast Eesti Vabariigi 100. juubelit, mil võideti maailmameistrivõistluste valikturniiril Iisraeli koondist 78:62. Pall on teadupoolest ümmargune ja eufooriasse ühe kohtumise põhjal sattuda ei maksa. Seda enam, et võit ei taganud meile H-grupis kohta kolme parema hulgas, mis garanteeriks edasipääsu järgmisesse ringi. Kui Suurbritannia võidab koduväljakul Eestit rohkem kui kolme punktiga ja seejärel ka Iisraeli, jääme surnud ringiga alagrupis neljandaks. Juhul muidugi, kui meil ei õnnestu viimases voorus võita kodusaalis Kreeka teist koosseisu.

Aga ärme rutta suvistest sündmustest ette, mil toimuvad kaks viimast valikmängu. Tuleme tagasi pühapäeva, mil avaveerandi lõpuminutitel tuli esimest korda rahvusmeeskonna eest väljakule 18-aastane Kristian Kullamäe. Huvitav, kuidas kadunud Gunnar Hololei oleks iseloomustanud seda debüüti korvpallisõpradele koduvabariigis? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles