Põnevusetendus: Rapla ja Kalevi mängus selgus võitja viimase sekundi viskest

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Kuusmaa ja Rapla korvpallimeeskond sai väga-väga napi võidu.
Aivar Kuusmaa ja Rapla korvpallimeeskond sai väga-väga napi võidu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Aivar Kuusmaa ja Rapla korvpallimeeskond alistasid Eesti meistriliigas Gert Kullamäe ja Tallinna Kalevi skooriga 65:64.

Mõlemad meeskonnad said kaks päeva tagasi Balti liiga veerandfinaalis valusa kaotuse ning olid koduseks meistriliiga lahinguks pealtnäha hästi motiveeritud. Mäng kulges esimesel poolajal punkt-punkti heitluses. Poolajasireeni kõlades olid tablool numbrid 32:32.

Kolmandal veerandajal tegi koduväljakul mänginud Rapla vahespurdi ning alustas otsustavat kümneminutilist perioodi 12-punktilises eduseisus. Kalevlased ei andnud alla ning võtsid kasutusele maa-ala, mis Kuusmaa hoolealused keerulisse olukorda pani – Kalev murdis end tagasi mängu.

Mängu lõpp kujunes äärmiselt põnevaks. Kayel Locke viis külalised kõigest 3,2 sekundit enne lõppu ühe punktiga juhtima, kuid Nolan Cressler vastas pärast minutilist mõttepausi suurepärase individuaalse sooritusega ning jättis võidupunktid võõrustajatele.

Cressler kerkis 19 punktiga Rapla parimaks skooritegijaks. Sama palju punkte noppis ka Kalevi korvialune jõud Bamba Fall – tema efektiivsusnäitajaks kujunes koguni 35. Kahekohalise punktisummani jõudsid ka Locke (16 punkti, Kalev), Domagoj Bubalo (13, Rapla) ja Gert Dorbek (11, Rapla).

Teises samal ajal peetud kohtumises sai kindla võidu Tartu, kes alistas võõral väljakul Valga-Valka skooriga 96:76. Üleplatsimeheks kerkis 20 punkti visanud Vytenis Cizauskas (Tartu). Piirilinlaste parim oli 15 punktiga Egert Haller.

TURNIIRITABEL

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles